Esbjerg fB færdige i Superligaen efter kæmpe brølere

Esbjerg fB leverede personlige fejl på samlebånd, og det kostede livet i Alka Superligaen. AC Horsens skal spille playoff med Vendsyssel FF.

Det var liv eller død, da AC Horsens søndag eftermiddag tog imod Esbjerg. Et gys hvor taberen ville rykke ud af Superligaen, mens vinderen stod til at møde Vendsyssel FF i to playoff-kampe. Det bliver Esbjerg, der må tage de tunge skridt i landets næstbedste række efter en lang række dumme fejl og nederlag på 3-2.

Kampen startede meget nervøst. Begge mandskaber virkede pressede af situationen, og først efter et kvarter blev det farligt. AC Horsens-forsvaret blundede totalt omkring et indlæg, og helt fri i feltet kunne Victor Palsson afslutte, men bolden sneg sig forbi.

Ti minutter før pausen kom åbningen på måltavlen. Anders Dreyer skulle heade en simpel bold væk efter en dødbold, men han kom til at heade på tværs ind foran eget mål. Her kom Jeppe Højbjerg ikke frem, og Lasse Kryger kunne sende bolden over stregen mellem venner og fjender. 1-0 til Horsens!

Esbjerg svarede igen fem minutter efter. Et perfekt indlæg havnede i panden på Jacob Lungi Sørensen, og cheftrænerens søn gav vestjyderne nyt liv og sikrede 1-1 ved pausen.

Det håb blev dog sort bare et minut inde i anden halvleg. Lasse Kryger headede flot videre til Kjartan Finnbogason, der fra kanten af feltet sendte bolden i kassen via. Jeppe Højbjergs handske. En situation hvor Esbjerg-keeperen ikke så heldig ud.

Finnbogason fik et mål underkendt for offside med tyve minutter igen, men minuttet efter fik han igen chancen. Esbjerg begik et ualmindeligt dumt straffespark, og fra 11 meter omsatte islændingen til 3-1. Nu så det svært ud for Esbjerg.

Med lidt under et kvarter tilbage fik gæsterne bolden i kassen, men et tyndt frispark på Victor Palsson gjorde, at Jeppe Andersen i vrede måtte hamre bolden i jorden i stedet for at juble.

Esbjerg satsede desperat til sidst, men lige lidt hjalp det. Tsimikas overreagerede til sidst og blev smidt ud, og så sank Esbjerg. Dette trods en reducering i overtiden fra Budu Zivzivadze. AC Horsens vandt 3-2, og dermed er Esbjerg fB ude af Alka Superligaen. AC Horsens er ikke reddet endnu. Nu venter to playoff-kampe mod Vendsyssel i bestræbelserne på en ny sæson.