Drømmestart grundlagde FCK-sejr

FC København måtte kæmpe for sejren i Haderslev, der dog blev grundlagt af to lynscoringer mod SønderjyskE.

FC København stillede stærkt, da holdet søndag eftermiddag gæstede SønderjyskE i Alka Superligaen. Trods en drømmestart af rang måtte favoritterne dog arbejde for de tre points, da værterne nægtede at give op trods nederlag på 1-3.

FC København satte sig på kampen fra start. Det gav pote efter bare fem minutters spil, da gæsterne slog til. Et indlæg i bagerste område blev sendt ind foran mål af Federico Santander, inden Thomas Delaney fra tæt hold kunne score sikkert. Dermed en tidlig assist til nytilkomne Santander og 0-1 til FCK.

Endnu bedre blev det for vicemestrene to minutter senere. Et hjørnespark blev snittet ud af en SønderjyskE-albue, og straffespark blev dømt. Fra 11 meter svigtede Nicolai Jørgensen ikke, og med 0-2 på dette tidspunkt lignede det en tidlig afgørelse. Sådan skulle kampen dog langt fra forløbe.

Rundet ti minutter meldte SønderjyskE sig nemlig ind. En løs bold havnede hos en for fri Pierre Kanstrup, der med en veltimet flugter reducerede til 1-2. Det gav blod på tanden for SønderjyskE, der havde momentum efter scoringen. Paulsen var tæt på fra kanten af feltet efter 24 minutters spil, inden Paulsen minutter efter bragede bolden på stolpen.

Kampen bølgede frem og tilbage frem mod pausen, hvor FC København følte sig snydt helt til sidst. Mathias Zanka headede et hjørnespark i netmaskerne, men da dommer Michael Johansen havde fløjtet forinden, slap SønderjyskE med skrækken. Et frustreret FCK-mandskab kunne dog glæde sig over 1-2 ved pausen.

FC København startede bedst efter pausen. Daniel Amartey bragede et langskud på kassen kort inde i anden halvleg, men med en TV-redning reddede Marin Skender SønderjyskE i målet. Efter 52 minutter var det Thomas Dalgaard, der misbrugte en stor chance. Johan Absalonsen serverede et godt indlæg til angriberen, der dog headede tæt forbi.

SønderjyskE lagde et tryk frem mod slutfasen. Johan Absalonsen var tæt på at komme alene igennem med tyve minutter igen, men chippede sit forsøg over Stephan Andersen, der ellers var langt ude af sit mål.

Mere end 6000 tilskuere på Sydbank Park kunne se William Kvist lukke ballet med 12 minutter igen. Midtbanespilleren fik for meget plads i feltet, og kunne let trille bolden forbi en satsende Marin Skender.