Brøndby spolerede mestrenes vilde rekord

Brøndby IF sikrede sig reelt bronze i Alka Superligaen, da holdet mandag aften vandt med 2-3 over FC Midtjylland i Herning.

15 sejre, ingen uafgjorte og ingen nederlag. Så imponerende lød statistikken for FC Midtjylland forud for mandagens brag i Herning, hvor Brøndby IF var på besøg hos de danske mestre. Gæsterne ville dog jagte bronzen for alvor, og den blev reelt sikret med en flot indsats og 2-3 på den midtjyske guldhede.

FC Midtjylland har været forrygende på hjemmebane, men det var Brøndby, der lagde bedst fra land. Gæsterne stod højt på banen med et højt pres, og det skulle hurtigt give pote. Efter bare syv minutters spil kiksede Francis Dickoh sin tilbagelægning, og bolden blev let opsnappet af Teemu Pukki. Alene med Jakob Haugaard kunne angriberen køligt bringe Brøndby på 0-1.

Starten rystede dog ikke FC Midtjylland, der straks svarede igen. En løs bold i feltet endte i klumpspil, og her kunne Martin Pusic score et tiltrængt mål efter en stime uden scoring. En fremragende start på heden, mens de gode takter fortsatte. Daniel Larsson forsøgte sig på direkte frispark efter et kvarter, men det lykkedes ikke for Brøndby at komme i spidsen.

Efter en jævnbyrdig periode var det i stedet FCM, der kom foran. Efter 26 minutters spil tog Jesper Lauridsen en større spurt med frem, inden han fandt en god position i boksen. Det blev resolut udnyttet til at slå bolden over i det lange hjørne, og så stod der pludselig 2-1. Atter blev der dog svaret hurtigt igen, da Brøndby to minutter efter udlignede.

En god stikning blev opsnappet af Andrew Hjulsager, der med et præcist indlæg fandt Alexander Szymanowski, der sendte gæsterne tilbage. 2-2 lignede længe udbyttet af en forrygende første halvleg, men i overtiden før pausen slog Daniel Agger til på flotteste vis. Et indlæg blev slået ind i feltet i lav højde, og landsholdsspilleren kvitterede ved at sende bolden i nettet med hælen. Dermed gik Brøndby til pause foran med overraskende 2-3.

I anden halvleg kom værterne hurtigt tæt på udligningen. Jakob Poulsen slog et giftigt indlæg ind i feltet, der fik lov til at sejle helt over på stolpen. Herefter fortsatte intensiteten, mens der dog var længe mellem chancerne. Som reaktion tog FC Midtjylland storprofilen Pione Sisto ind, der skulle skabe fornyet kreativitet.

Sisto skulle blot bruge sekunder, før det blev farligt. Spilleren kom fri ved baglinjen, og var tæt på at finde Pusic foran mål, men Brøndby-forsvaret klarede. Gæsterne trak sig længere tilbage frem mod slutfasen, hvor FC Midtjylland havde svært ved at finde løsninger. Jakob Poulsen slog et glimrende indlæg efter frispark 20 minutter før tid, men det sidste manglede fra medspillerne i feltet.

Brøndby forsvarede flot i de døende minutter, hvor man ikke tillod FC Midtjylland målchancer for alvor. Gæsterne kunne da også juble over en 2-3 sejr, der sender holdet seks points foran Randers FC med to runder tilbage. Med resultatet sikrer Brøndby dermed reelt bronzemedaljerne, mens en vild statistik på eget græs sluttede for FC Midtjylland.