Brøndby klar til Europa: Vandt i skoven

Brøndby IF er klar til Europa League efter 2-0-sejr over Hobro IK. AaB spillede samtidig 0-0 mod FC Midtjylland.

Brøndby IF har det traditionelt meget svært mod Hobro IK, og tre gange ud af fire mulige har storklubben tabt til de allerede nedrykkede nordjyder. I det seneste opgør endte det dog med blå-gul sejr, og torsdag blev statistikken en smule bedre for Auri Skarbalius' tropper.

Brøndby formåede nemlig at rejse sig ovenpå mandagens skuffende præstation mod Viborg, og det mundede ud i en sejr på 2-0. Det skal dog bemærkes, at gæsterne så langt fra var altdominerende i opgøret.

Kampens første scoring sørgede David Boysen for på noget utraditionel vise efter kun otte minutters spil. Teemu Pukki satte sig igennem i højre side og lagde bolden ind foran, hvor der opstod klumpspil. I første omgang reddede Alexander Nybo afslutningen fra Boysen, men efterfølgende lykkedes det noget tilfældigt Brøndby-spilleren at få ekspederet bolden i mål fra liggende position. 1-0.

Sejren slog Kamil Wilczek fast med fem minutter tilbage af kampen. Alexander Nybo halvklarede en afslutning fra Andrew Hjulsager, og så var Wilczek i vanlig angriberstil først over returen og skubbede den i nettet til slutresultatet 2-0.

Sejren betyder, at Brøndby IF er klar til europæisk fodbold i næste sæson. Andetsteds spillede AaB nemlig 0-0 mod FC Midtjylland, og det betyder, at nordjyderne ikke kan nå i top fire med en spillerunde tilbage.