Brandur Olsen banker sølvet til FCK

På sin første boldberøring bankede i kampen bankede Brandur Olsen et frispark i kassen, og dermed sikrede han FC København sølvmedaljer og en sejr over OB.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København havde sat næsen op efter guld i denne sæson. Den gik ikke, men anden pinsedag sikrede den københavnske storklub sig det næstfineste metal, da løverne slog OB 1-0 i Telia Parken. Dermed kan FC København ikke længere viftes af andenpladsen i Superligaen.

FC Købehavns pokalhelt Brandur Olsen blev også helten denne mandag. Han scorede nemlig kampens eneste mål dirkete på frispark på sin første boldberøring efter sin indskiftning.

Efter otte minutter havde FC København den første store chance for at bringe sig foran. Tilbagevendte Nicolai Jørgensen fandt Tom Høgli i et ovrlap i højre side, og nordmanden kiggede op, inden han smart fandt Nicolai Jørgensen igen med en flad aflevering, men Mads Toppel diskede op med en klasseredning på den efterfølgende afslutning.

Minuttet senere var udskældte Emil Larsen tæt på at score i den modsatte ende. OB-spilleren satte selv angrebet i gang med en fiks hælaflevering, og efter lidt ping-pong endte bolden igen for fødderne af OB's nummer syv på kanten af feltet, men ydersiden af stolpen stod i vejen for afslutningen.

At der var chancer i begge ender gav et meget godt billede på kampens start, som var underholdende og med to angrebsivrige hold.

Måske var der endda et lille plus til OB i starten. I hver fald viste spillere som Emil Larsen og Rasmus Falk et stort spilhumør, og den næste store chance tilfaldt også gæsterne fra Fyn. Efter 23 minutter prikkede Falk bolden videre til en fri Martin Spelmann, men hårdt presset tordnede han afslutningen over mål.

FC København ville dog også lege med, og tre minutter senere var det kun en fantomredning fra Mads Toppel, der holdt FCK fra scoring. Björn Siguardarson vippede bolden hen til en helt fri Nicolai Jørgensen, men på mirakluløs vis fik Toppel afværget skuddet fra FC Københavns landsholdsspiller.

Det var ganske imponerende, at det stadig stod 0-0 på dette tidspunkt.

Efterfølgende gik gassen dog en smule af ballonen i begge ender, og de mange chancer ebbede ud. Derfor var stillingen også 0-0 efter de første 45 minutter i Telia Parken.

Fra anden halvlegs start afløste Christoffer Remmer en ellers velspillende Nicolai Jørgensen. FCK-profilen mangler stadig et par procenter, før han er tilbage i fuldt vigør, og derfor sluttede hans arbejdsdag allerede efter 45 minutter.

Den første chance faldt efter seks minutter i anden halvleg - og den var gigantisk. Mathias Zanka Jørgensen tabte en vigtig nærkamp, og så havde Martin Spelmann frit løb i højre side. Han lagde på tværs til en fuldstændig fri Emil Larsen, men Stephan Andersen diskede op med en fremragende fodparade.

Der var ikke så mange chancer at skrive hjem i starten af anden halvleg, men efter 65 minutter foretog FCK-manager Ståle Solbakken et intet mindre end genialt skaktræk. Han pillede Tom Høgli ud og erstattede ham med Brandur Olsen, og FC Københavns færørske pokalhelt gik direkte på banen og bankede et frispark i nettet bag en velspillende Mads Toppel. 1-0 til FCK efter Brandur Olsens første boldberøring. Sådan skal det gøres.

Scoringen gav imidlertid også OB blod på tanden, og to minutter senere var Rasmus Falk tæt på at udligne med en fin afslutning fra kanten af feltet.

I den resterende del af kampen var det dog ikke meget, OB pressede FC København, selv om både Thomas Dalgaard og Kenneth Zohore fik spilletid. Tættest på scoring var såmænd Steve De Ridder, men den udskældte belgier afsluttede nærmest pinligt på Mads Toppel.

Og dermed endte det med en 1-0-sejr til FC København og jubel over det andet sæt sølvmedaljer i træk.