Bedst og værst: Rørlæggeren var en mur i Parken

FC København - OB 1-0 (0-0)

1-0 Brandur Olsen (65)

Kampens bedste:

FC København:
Rutine fornægter sig ikke, og netop rutinen kom Per Nilsson til gode i opgøret mod OB. Forsvarsspilleren stod ansigt til ansigt med hurtige og rappe spillere som Rasmus Falk, Emil Larsen og Martin Spelmann, men den rutinerede svensker lod sig ikke overløbe og spillede en god kamp som makker til Mathias Zanka Jørgensen.

OB:
Mads Toppel stod måske ikke en decideret brandkamp, men han diskede op med to helt vanvittige redninger i første halvleg og var den direkte årsag til, at gæsterne ikke indkasserede mål i de første 45 minutter. Begge gange på afslutninger fra Nicolai Jørgensen. Mads Toppel har kontraktudløb efter sæsonen, og målmanden har udtalt, at han ikke er for fin til at vende tilbage til sit gamle job som rørlægger. Men mon ikke, der er en klub et sted, der kan bruge den rutinerede keeper.

Kampens værste:
Man kan rose Tom Høgli for at komme frem til en masse gode situationer Og man kan kritisere ham for at få usandsynlig lidt ud af dem. Vi vælger det sidste. Mange gange var den norske højre back fri i højre side, men han traf et væld af forkerte beslutninger. Høgli havde en enkelt god frispilning til Nicolai Jørgensen, men ellers løb det ud i sandet hver gang.

Kampens detalje:
Det er svært, om man skal give kampens detalje til Brandur Olsen eller manager Ståle Solbakken. Fuldstændig genialt var det i hvert fald, da Brandur Olsen et minut efter sin indskiftning og på første boldberøring bankede et frispark direkte i kassen til 1-0 og sikrede FC København sølvmedaljer. For halvanden uge siden sikrede Brandur Olsen også FCK pokaltitlen efter en indskiftning. Det er nogen af en super-sub, FCK har i landsholdsspilleren fra Færøerne.