Awardshowet: Sublimt solomål, vanvittigt albuesving og frækt straffespark

Se klippene når tipsbladet.dk efter hver spillerunder tildeler hæder og kritik i Awardshowets forskellige kategorier.

Efter hver runde i Superligaen vil tipsbladet.dk tage temperaturen på runden, der gik, og uddele priser for præstationerne på banen.

Her er de tre kategorier til første runde i Superligaen:

Rundens mål
Marcus Ingvartsen, FC Nordsjælland

Unge Marcus Ingvartsen imponerede allerede med flere mål i foråret, men mandag aften stemplede han igen ind med et mål - og hvilket et af slagsen.
Alene fra egen banehalvdel og med flere AaB-forsvarsspillere foran sig, var blev retningen mod mål aldrig ændret. Hurtige fødder, et par effektive driblinger og et velplaceret skud uden for Nicolai Larsens rækkevidde skabte stor jubel på Farum Park, da sejren blev sikret i en periode, hvor gæsterne havde været tæt på udligningen.

Rundens skæve
Dommer Michael Johansen
Mathias "Zanka" Jørgensen viste prøver på sine evner som volleyballspiller, da han nærmest smashede bolden i mål efter et hjørnespark i første halvlegs døende sekunder. Årsagen var, at spiltsekundet efter, at sparket var taget af Ludwig Augustinsson, lød dommer Michael Johansens fløjte, hvilket overbeviste FCK-spilleren om, at dommeren havde stoppet spillet eller fløjtet af.
Dommeren havde i første omgang stoppet spillet med fløjtet, da han ikke havde givet tilladelse til hjørnesparket men vælger alligevel - trods fløjtet - at lade spillet fortsætte. Det opdager Mathias "Zanka" Jørgensen ikke og smasher bolden i mål for derefter helt absurd at modtage en advarsel for hånd på bolden. Michael Johansen har efter kampen helt og aldeles påtaget sig skylden for misforståelsen.

Rundens grove
Kasper Fisker, Randers FC
Der var voldsomme frustrationer hos Randers FC-spillerne i søndagens tidlige kamp mod AGF. Foran 2-0 ved pausen lignede det en stensikker sejr til gæsterne fra Randers. Men et diskutabelt straffespark til AGF og få minutter efter et rødt kort (der også kan diskuteres) til Randers FC, fik for alvor gæsterne på kogepunktet. Og da først Kim Aabech udlignede og Stephan Petersen siden skød AGF foran 3-2 blev det for meget for Randers' Kasper Fisker, der helt unødvendigt slyngede armen bagud og ramte AGF-spilleren Danny Olsen. Direkte rødt kort efter en direkte dumhed fra Kasper Fisker.

Rundens Frække
Kim Aabech, AGF
Kim Aabech viste stor kølighed og masser af selvtillid, da han sendte AGF tilbage i kampen mod Randers FC, der efter 26 minutter var foran 2-0
Der var stor ophidselse hos Randers-spillerne, da dommer Kenn Hansen dømte straffespark, da Stephan Petersen så ud til at falde let i feltet efter at have passeret målmand Kalle Johnsson.
Og da Aabech netop skulle til at sparke straffesparket, måtte Kenn Hansen bede ham vente, da der var en smule tumult mellem vrede Randers-spillere og Stephan Petersen uden for feltet.
Men er der nogen, der ikke lader sig slå ud eller viser nerver i en vigtig situation er det Kim Aabech, der da han endelig fik lov til at sparke, diskede op med et chip i midten af målet - en såkaldt Panenka. (opkaldt efter tjekken Antonin Panenka, der var først med sparket tilbage i EM-finalen 1976 mod Tyskland på det afgørende spark i straffesparkskonkurrencen)