Ankersen reddede Esbjerg i overtiden

Med en scoring på straffespark dybt inde i overtiden sikrede Jakob Ankersen Esbjerg 2-2 i Parken.

Tipsbladet.dk i Parken

Forårsfornemmelserne har været en del bedre i Esbjerg end i den danske hovedstad i denne halvsæson, men anden påskedag havde FC København mulighed for at bevise, at det trods alt stadig er dem, der er storebror i det vestjysk/københavnske broderskab.

Den mission lykkedes dog ikke. Esbjerg fik således 2-2 med fra Parken efter en meget sen udligning.

FC København var tæt på at bringe sig tidligt foran. Der var således blot spillet fire minutter, da Andreas Cornelius kom bedst op til et hjørnespark og fik headet mod det fjerneste målhjørne, men den tidligere FCK-spiller Michael Jakobsen fik afværget på målstregen.

Og det var vigtigt. Få øjeblikke senere bragte gæsterne sig nemlig foran i den anden ende. Efter flot opspil endte bolden hos Jonas Knudsen i venstre side, og han lagde den skråt tilbage i feltet, hvor Jakob Ankersen gjorde det til 1-0 bag en prisgivet Johan Wiland.

Gæsterne havde Martin Pusic med i startopstillingen efter en længere pause, og midtvejs i 1. halvleg var han tæt på at bringe Esbjerg på 2-0 efter sammenspil med Mohammed Fellah, men afslutningen gik over mål.

Sekunder senere opstod kampens mest omdiskuterede situation i den anden ende. FCK slog et indlæg fra højre, som Martin Dubravka helt hovedløst boksede ind foran sit eget mål. Her stod Igor Vetokele og headede mod mål, men inde på selve målstregen stod Kian Hansen og fik afværget. Dog ikke på den rigtige side af målstregen. Linjedommeren vinkede nemlig mål til FC København med sit flag, og dermed stod der 1-1.

Med ti minutter til pausen kunne det også være blevet 2-1, da bolden endte hos Christian Bolanos efter en FCK-kontra, og costaricaneren afsluttede kompetent, men Martin Dubravka gjorde lidt af skaden fra tidligere god igen.

Kort efter kunne han dog intet stille op på endnu en Bolanos-afslutning. Jakob Ankersen havde ikke øje for sin tvillingebror Peter Ankersen, der kom i et overlap, og det åbnede hele den vestjyske venstre forsvarsside. Det udnyttede Pierre Bengtsson til at komme i et hidsigt fremstød, og til sidst lagde han bolden til rette for Bolanos, der smukt gjorde det til 2-1.

Det blev det sidste nævneværdige i en meget underholdende 1. halvleg.

Knap så hæsblæsende var 2. halvlegs start, men efter små ti minutter fik Claudmir sparket en smule gang i løjerne med en kompetent afslutning fra distancen. Ti minutter senere havde også Kris Stadsgaard en nærgående afslutning.

Esbjerg havde også sit at byde ind med i 2. halvleg, men generelt var det ikke helt lige så underholdende som i de første 45 minutter. Til sidst i kampen vendte dramaet dog tilbage i fuldt flor.

Tre minutter inde i overtiden fik Mushaga Bakenga kæmpet sig igennem FCK-forsvaret, hvorefter han klodset blev nedlagt af Georg Margreitter. På det efterfølgende straffespark gjorde Jakob Ankersen det sikkert til 2-2, og dermed fik Esbjerg alligevel point med hjem til Vestjylland.