AaB spillede sig væk fra europæisk fodbold og slutter på skuffende femteplads

Nordjyderne cementerede et skuffende forår med 0-0 imod FCM, sådan man nu ikke længere kan nå fjerdepladsen og europæisk fodbold

Der var inden kamp seks point imellem holdene, men ikke desto mindre var der meget på spil: AaB havde fortsat mulighed for bronze, FCM for medaljer af sølv, og det krævede umiddelbart for begge hold, at man vandt opgøret.

Etablerede Jakob Ahlmann, Lukas Spalvis, Kasper Risgård og Thomas Enevoldsen var alle ude for nordjyderne, der stillede med en ung startopstilling, hvor Jannik Pohl, Oliver Abildgaard, Jakob Blåbjerg og Frederik Børsting alle var med.

Og de var det overvejende unge AaB-hold, der kom bedst fra start, hvor man gik højt og aggressivt til værks, uden man dog blev farlige.

Det gjorde de midtjyske rivaler efter 11 minutter, hvor RIlwan Hassan stod for et farligt, farligt indlæg, som Martin Pusic næsten nåede, og Nicolai Larsen i AaB-målet var tæt på at blive snydt af, inden faren drev over.

Og Martin Pusic fik kort tid efter åbnet scoringen efter hjørnespark, men den skulle åbenlyst fejlagtigt blive underkendt for offside. Katastrofal kendelse. FCM burde altså have haft en tidlig føring og kunne rettelig ærgre sig.

FCM fik efter AaB-indledning altså fik æd sig længere ind i kampen, hvor AaB bl.a. havde svært ved at sætte sit pasnings- og opspil, ligesom FCM fik mere plads at boltre sig på foran og omkring den nordjyske defensiv.

Svenske Kristoffer Olsson fik efter 23 minutter en stor, stor chance. Andre Rømer kom let igennem og forbi Jakob Blåbjerg i nordjydernes venstreside, inden FCM-backen fandt den svenske U21-landsholdsspiller i en fri position ved straffesparkspletten. På stolpen. Fortsat 0-0.

Den stilling fortsat efter videre til pausen, hvor FCM altså havde sat sig på de største muligheder og altså også burde have været foran.

AaB kom i anden halvleg igen bedst fra start, inden Mikkel Duelund i det 51. minut sparkede kompetent mod mål og fortsatte chanceovertaget fra første halvleg.

Det skulle dog ændre sig i løbet af halvegen, hvor der kom mere fart og knald på tingene. 59 minutter var der spillet, da Jannik Pohl testede Mikkel Andersen og FCM-forsvaret med en god aktion, 61 minuttter var der gået, da Paul Onuacho fulgte op med et godt, hårdt spark, og 10 minutter senere var det Jannik Pohl, der igen truede tæt på mål. Mikkel Andersen tog fra med en fantastisk redning.

Indskiftede Rasmus Nissen truede ved flere lejligheder med stor energi fra sin højrekant, men det var det bolsjetribede hjemmeholdet, der havde mest at nå til sidst, hvor Rasmus Jönsson agerede fodermester, uden de rødhvide dog hverken fik skrabet bolden frem mod eller over stregen.

0-0 endte det derfor, mens Brøndby vandt hos Hobro og altså sørgede for, at nordjyderne kan lukke et skuffende forår, som man indledte på andenpladsen og som mesterskabsaspirant, med nu at have sikret sig femtepladsen og ingen europæisk fodbold i næste sæson. FCM er fortsat på tredjepladsen, men kan fortsat med SønderjyskE-nederlag nå andenpladsen OG med Brøndby-sejr og eget nederlag i sidste runde blive indhentet på tredjepladsen.