AaB snød Silkeborg til sidst

Silkeborg IF fik omsider åbnet målkontoen søndag eftermiddag, men det var ikke nok til at slå AaB, der tog det ene point.

Søndagens tidlige Superliga-kamp bød på en svær mission for Silkeborg IF, der hjemme skulle møde de danske mestre fra AaB. Uden scoringer og uden sejr skulle en overraskelse jagtes, og den var tæt på at blive en realitet. Anders K. Jacobsen´s træffer et kvarter før tid sikrede dog, at opgøret sluttede 2-2 og uden vinder.

AaB startede kampen godt, og var stærke i pasningsspillet. Det gav udbytte efter syv minutters spil, da en høj bold blev taget flot ned af Anders K. Jacobsen lige udenfor feltet. Med flere gode træk snørede han værternes forsvar, og udplacerede køligt Kasper Jensen i Silkeborg-målet.

En hård start for oprykkerne, der dog ikke lod sig ryste. Bare to minutter senere tilkæmpede man sig et hjørnespark, og efter en præcis bold steg Emil Scheel op og headede udligningen i netmaskerne.

Begge hold skabte chancer som halvlegen gik, hvor Nicklas Helenius var nærgående med et hovedstød efter 24 minutters spil, mens Jeppe Illum fik store tilbud i den modsatte ende. Minuttet før pausen blev hjemmeholdet dog tilkendt straffespark, da Kenneth Emil Petersen ulovligt nedlagde Nicolaj Agger. På straffesparket bragte Emil Scheel køligt Silkeborg i front med sin anden scoring, og stillingen var 2-1 ved pausen.

AaB tilkæmpede sig en række gode forsøg fra starten af anden halvleg, hvor især Kasper Risgaard var tæt på med et spark, der blev rettet af og efterfølgende reddet i sidste øjeblik. I den anden ende fik Silkeborg langsomt mere initiativ, og Nicolaj Aggers gode forsøg ti minutter efter pausen lovede godt for oprykkerne.

AaB satsede i slutfasen, og det gav plads til værterne. Alene igennem kunne Jeppe Illum have afgjort kampen i det 76. minut, men misbrugte den store mulighed. Minuttet efter slog AaB til i den anden ende. Et fladt indlæg havnede for fødderne af Anders K. Jacobsen, der med sin anden scoring skabte balance i regnskabet.

Silkeborg fik flere store chancer i de døende minutter, hvor Nicolai Larsen dog diskede op med utrolige redninger. Heller ikke AaB fik scoret, og dermed kunne de to mandskaber dele i en kamp, hvor hjemmeholdet omsider fik scoret.