AaB knækkede Viborgs ti mand efter pausen

Viborg blev reduceret til ti mand midt i første halvleg, og derfra kunne de ikke forsvare sig til point mod AaB's stærke offensiv. Nordjyderne vandt 2-0.

Det var to hold med vidt forskellige agendaer, der mødtes på Viborg Stadion her til aften. Hjemmeholdet var på baggrund af en dårlig stime røget under nedrykningsstregen og havde brug for point i kampen om overlevelse, mens AaB var sultne efter endnu en sejr, der kunne tage dem tættere på det danske mesterskab.

Og det blev nordjydernes sult, der vandt den duel og fortærede Auri Skarbalius' mandskab, der i 65 minutter kæmpede med ti mand mod elleve. 2-0 vandt aalborgenserne.

Kampens afgørende øjeblik faldt nemlig allerede midt i første halvleg, da Viborgs Figueiredo fik direkte rødt for et klap i baghovedet på Kenneth Emil Petersen. Det lignede dog ikke mere end et venskabeligt klap, og dommen var ganske hård.

Men med en mand i undertal kunne Viborg kun holde AaB fra at score til starten af anden halvleg.

Jakob Ahlmann modtog en nedfaldsbold, tæmmede den med brystet, og knaldede den over i det lange hjørne. Sublimt mål. 1-0 efter 51 minutter.

Kort efter var Kasper Risgård tæt på at udbygge føringen med et langskud, der gik snært forbi mål. I første halvleg havde midtbanespilleren faktisk været endnu tættere på at score, da han fra en spids vinkel sparkede bolden på ydersiden af stolpen.

En halv time før tid døde alle Viborgs forhåbninger om point, da Jacob Egeris fik dirigeret et hårdt indlæg over sin egen mållinje til en AaB-føring på 2-0.

Herfra kørte AaB kampen hjem uden at overanstrenge sig. Bolden blev holdt solidt i egne rækker, og kampens spænding forsvandt fuldstændig.

Med sejren har aalborgenserne fra førstepladsen nu syv point ned til FC Midtjylland, der har spillet en kamp færre. I bunden ligger Viborg fortsat under stregen med 27 point.