Lasse Vibe banker IFK til tops i Sverige
Skandinavien

En kasse og en assist blev det til for Lasse Vibe, der sprudlede mod Helsingborg i den svenske mandagskamp.

Der er blot spillet fem kampe i den svenske liga, men der tegner sig endnu engang et billede af, at det bliver en sæson, hvor mesterskabet kommer til at stå mellem Malmö og IFK Göteborg.

Mandag aften spillede IFK mod Helsingborg, hvor der kom fire danskere i kamp. For IFK var det Lasse Vibe, Søren Rieks og Tobias Mikkelsen, mens Frederik Helstrup repræsenterede det danske for Helsingborg.

Det var dog særligt Lasse Vibe, der kom i scene. Det gjorde han allerede efter seks minutters spil, da han scorede til 1-0. IFK gjorde det til 2-0 efter 18 minutter på et straffespark sat ind af Sebastian Eriksson.

Efter 58 minutter var Lasse Vibe igen på spil, da han lagde op til Tom Petterssons mål til 3-0, som reelt set lukkede kampen. Alligevel fik Helsingborg reduceret i den ordinære spilletids allersidste minut ved Simovic, men den scoring var også kun kosmetisk. Sejren var aldrig i fare for Göteborg.

IFK er nu på førstepladsen, hvor de jagter revanche for de sidste mange år, da det ikke er blevet til et svensk mesterskab til Göteborg-holdet siden 2007, men nu ser de ud til at være godt på vej.