Barcelona overlevede Messi-skade: Smal sejr over ferie-by

Messi måtte gå fra banen med smerter i venstre knæ mod Las Palmas, hvor han efterlod et Barca-hold, der dog tog sejren.

I sidste sæson blev det til en imponerende Treble for FC Barcelona, da de både vandt ligaen, pokalen og Champions League. Men i denne sæson har Barcelona set anderledes medgørlige ud. Det var også tilfældet lørdag, da Barcelona vandt 2-1 over Las Palmas på hjemmebane.

Sejren er nok ikke det, som vil blive husket bedst fra opgøret. Derimod bliver det, da Lionel Messi gik ud med en skade efter ti minutter. Den kom efter godt tre minutter, da Messi stødte sammen med Pedro Bigas, hvorefter Messi forsøgte at spille videre, men måtte gå ud tidligt.

Herefter fik Barcelona efter 25 minutters spil bolden i kassen, da Luis Suarez headede holdet i front. Han gjorde det til 2-0 i anden halvleg, men denne gang var det med højrefoden, da han bankede bolden højt og hårdt ind i målet.

Barcelona havde muligheden for at gøre det til 3-0 efter 66 minutter, da skaldede Neymar stod klar ved straffesparkspletten, men brasilianeren sendte bolden langt over mål. I stedet kom Las Palmas mere ind i kampen til slut, og de fik også reduceret til 2-1 med med to minutter tilbage ved Jonathan Viera, men nærmere kom ferie-byen ikke Barcelona.

Det var en kamp, som ikke havde den den store skønhed, som man kender Barcelona, og det var tydeligt, at de manglede Messi i 80 minutter. Med sejren er Barcelona på førstepladsen i La Liga, men senere lørdag spiller Real Madrid, der nu er to point efter Barca. Deres kamp er mod Malaga.