Wenger vil have serieregler i Premier League

Arsenal-manageren vil indføre en straffeboks og 10 minutters straf til spillere, der er for voldsomme.

Arsene Wenger er en mand med visioner. Men ikke kun på egne og Arsenals vegne - også når det gælder fodboldspillet som helhed. Den franske træner har længe været fortaler for videoteknologi til at afgøre situationer med mål eller ej, men nu bidrager han så med endnu en - for topligaer - revolutionerende regelændring.

- En straffeboks er værd at overveje i min optik. Nogle gange ser du spillere på kanten af det røde felt. Hvis dommeren kunne vise ham ud i 10 minutter - ligesom i rugby - så ville det måske være en mulighed for manageren til at få ham kølet ned og fokusere på sit spil. Det ville være bedre i det lange løb, siger Wenger til Arsenals hjemmeside.

Således ønsker franskmanden regler, som mange kender fra de danske seriekampe, hvor et gult kort giver 10 minutter til at køle af. På denne måde får man også en mere fair strafudmåling.

- Som det er nu, så hvis en spiller får et gult kort, kan han være i karantæne i næste kamp. Men måske skal han spille mod Manchester United i den kamp, og så har de en fordel, mens det hold, som han har begået frispark mod på dagen, ikke får nogen fordel.

- Oveni det så er de i disfavør, fordi en af deres rivaler får en fordel. Nogle gange tænker man: "Hvor er logikken?". Det ville være bedre at tage straffen på dagen og give fordelen til det hold, som er blevet forulempet, siger Wenger.

Om regelændringen er noget, som Arsene Wenger har i sinde at foreslå på et mere formelt plan, melder historien intet om. Men interessant er det.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Ole Nielsen: Dalgaard er stadig Viborg-spiller

10:37 Heerenveen opfører sig som om, at Thomas Dalgaard allerede er en del af truppen, men i Viborg fastslår man, at intet endnu er på plads. Læs mere
 

Debutanten Makienok: Man skal føle sig frem

09:42 - For klubben betyder det enormt meget. For os som hold betyder det også, at vi skal bevise, at vi har en bred nok trup til at være med i de her eksterne turneringer, siger Brøndbys Simon Makienok før mødet med Club Brugge. Læs mere
 

Ørnskov: Et ekstra gear i Europa

08:41 Brøndbys midtbanemand Martin Ørnskov forventer en svær kamp mod Club Brugge torsdag aften. Men Brøndby-folket lægger sig ikke ned. Læs mere
 

Torsdagens rygtebørs

07:57 Få de seneste rygter fra den internationale fodboldscene. Læs mere
 

Gamboa kæmper for arbejdstilladelse

07:15 Christian Gamboa har svært ved at få arbejdstilladelse i England, og det kan nu ødelægge drømmeskiftet til West Bromwich. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Ja, jo-klubben

28/07 Denne analyse handler om Liverpool Læs mere

 

C/N: Optakt Israel - Palæstina

23/07 Dette er en optakt til arvefjendeopgøret i mellem Israel og Palæstina. I fodboldmæssig forstand. Læs mere

 

C/N: Bedst til at være dårligst

16/07 Denne analyse handler om hvem der kan rykke ud af Superligaen Læs mere

 

Afstemning

FCK opruster igen - men vinder de Superligaen?