Selvmål og brændt straffespark da Everton besejrede Stoke

Everton vandt hjemme med 1-0 over Stoke City. Andetsteds delte Crystal Palace og Bournemouth efter en sen Palace-scoring.

Everton skulle forsøge at følge op på sidste uges sejr over West Brom, mens Stoke jagtede sæsonens første tre point.

Første halvleg blev dog intet festfyrværkeri, hvor det ikke ligefrem væltede i åbne tilbud.

Kevin Mirallas åbnede med et par fine driblinger og en afslutning mod nederste, højre målhjørne, men Shay Given reddede. I den anden ende var Ryan Shawcross tæt på.

I anden halvleg kom der straks mere aktion. Michael Oliver dømte efter 50 minutters spil straffespark til Everton. Dette tog Leighton Baines sig af. Shay Given reddede flot og skubbede bolden på stolpen, men uheldigvis røg bolden tilbage i ryggen på Given, der lavede selvmål.

Senere var Ross Barkley tæt på at bringe Everton på 2-0, mens Stoke ikke blev farlige, hvorfor det blev ved 1-0 til Everton.

I London mødtes endnu to hold, der ikke havde fået tre point på kontoen i den nye sæson.

Crystal Palace tog imod Bournemouth, der ikke var taknemmelige gæster i kampens indledning.

Arter sendte et godt indlæg i feltet som Joshua King flot sparkede i kassen. 0-1 til udeholdet.

Blot fem minutter senere fik Palace tildelt et straffespark, men dette misbrugte Yohan Cabaye.

Kampen bølgede efterfølgende frem og tilbage med muligheder til Jason Puncheon og Callum Wilson. Det forblev dog ved 0-1 ved pausen.

Anden halvleg blev mindre begivenhedsrig, hvor Christian Benteke var tættest på at bringe balance i regnskabet inden forløsningen kom for hjemmeholdet.

Jason Puncheon viste prøver på sine talenter med bolden dybt inde i dommerens tillægstid, da han lagde et perfekt indlæg ind i panden på Scott Dann, der stangede Palace på 1-1, hvilket også blev slutresultatet efter kampen sidste chance.

Deleren efterlader Crystal Palace og Bournemouth som henholdsvis nummer 17 og 19.