To Liverpool-drømmehug sikrede hjemmesejr mod City

Med et drømmemål af Jordan Henderson og Philippe Coutinho sikrede Liverpool en vital 2-1-sejr mod Manchester City.

Det var Premier Leagues bedste udehold, Manchester City, som søndag eftermiddag besøgte Anfield, som bekendt er indehaver af 2015s bedste Premier League-hold. Ti ubesejrede kampe i træk lød stimen på, som The Reds skulle prøve at udbygge.

Og det så ud til at starte godt. Adam Lallana fik nemlig efter otte minutter nettet til at blafre med et flot mål, men englænderen var offisde, og det hjalp dermed intet.

To minutter senere tog de dog revanche. Jordan Henderson sparkede nemlig et flot skud i mål fra cirka 20 meter helt op i højre hjørne, uden chance for Joe Hart.

Manchester City svarede dog hurtigt igen, og Sergio Aguero var efter 11 minutter tæt på at bringe City tilbage i kampen, men han ramte stolpen på en friløber.

Aguero kom dog i centrum igen efter 25 minutter, da han efter en flot dribling på flotteste Pirlo-vis spillede Edin Dzeko fri inde i Liverpool-feltet, og bosnieren sparkede sikkert bolden ind bag Simon Mignolet til 1-1.

Det var også resultatet ved pausen, trods Lallana havde været tæt på at bringe hjemmeholdet foran kort før pause.

I anden halvleg sikrede Lallana igen igen jubelbrøl på Anfield, men igen igen blev hans mål annulleret for offside - denne gang en del mere tvivlsomt end første omgang.

Manchester City var dog farlige store dele af kampen igennem, men efter 75. minutter skulle man tro at Philippe Coutinho havde taget Jordan Hendersons støvler på. Brasilianeren valgte nemlig at lave et nærmest identisk mål med Hendersons første, og sendte lidt ufortjent hjemmeholdet foran.

Gæsterne var flere gange tæt på at udligne, men Liverpools føring forblev intakt, og dermed rykker de forbi Southampton op på femtepladsen, mens de er á points med Arsenal, som spiller mod Everton denne eftermiddag. Manchester City mister samtidig point, som gør det svært at holde trit med Chelsea på førstepladsen.