Brighton redder håb om direkte Premier League-oprykning til allersidst

Med en sejr kunne over Derby, kunne Brighton ligge sig lunt i svinget til en direkte Premier League-oprykning. I stedet snuppede gæsterne sejren. Troede man.

To af sæsonens bedste mandskaber, Brighton og Derby, stod mandag eftermiddag over for hinanden i en vital Championship-kamp. Begge klubber lå nemlig, forud for kampen, til mulig oprykning til Premier League - dog med Brighton blandt de mulige direkte oprykkere, mens Derby så ud til at skulle ud i play off-kampe. Tanken om play off-fodbold, så det også ud til at Brighton skulle vænne sig til.

For mandag var det gæsterne fra Derby, der så ud til at trække sig sejrrigt ud af opgøret mod Brighton på en scoring af Andreas Weimann i det 71. minut, og da hjemmeholdet gode ti minutter senere måtte se sig reduceret til ti mand, så det ligeledes ud til, at Derby til slut ville frarøve Brightons mulighed for en direkte oprykningsplads, hvilket ville være tilfældet såfremt Burnley i aftenens opgør trak sig sejrrigt ud af opgøret mod QPR.

Men i kampens døende sekunder - nærmere betegnet i det 94. minut - dukkede James Wilson op og udlignede til 1-1, hvilket blev kampens slutresultat. Dermed sikrede Brighton lige akkurat en livsvigtigt point, der gør at de, trods en Burnley-sejr i aften fortsat kan øjne, omend det er svært, en direkte oprykningsplads til Premier Legue. Lige nu ligger de i hvert fald to'er á points med Middlesbrough og ét enkelt foran Burnley, som 17:45 møder QPR.