Manchester City sikrede sig avancement efter sejr i Rom

Manchester City gjorde arbejdet færdigt, da de mødte AS Roma i Champions League. Her sørgede Samir Nasri for, at Manchester City sikrede sig avancement.

Stemningen var elektrisk på Stadio Olimpico inden onsdagens Champions League-opgør mod Manchester City blev sparket i gang.

Her skulle AS Roma nemlig forsøge at sikre sig adgang fra gruppespillet, men kravet var en sejr, ligesom Manchester City også skulle bruge point, hvis de skulle videre.

Og kampen levede i den grad op til spændingen, der var lagt op til papiret.

Især AS Roma kom godt fra start, hvor de via hurtigt pasningsspil flere gange i kampens indledning fik rystet godt og grundigt rundt på Manchester Citys defensiv, som dog slap helskindet fra de mange situationer, hvor AS Roma formåede at blive farlige.

Især AS Romas midtbanespiller, Nainggolan var i hopla, og det samme gjaldt ivorianske Gervinho, der i flere omgange kom frem til muligheder. En af dem kom efter 39. minutters spil, da netop Nainggolan fandt Gervinho med en fremragende dyb aflevering, og Gervinho satte turbo på, hvor Clichy havde svært ved at følge med, men den franske venstre back fik alligevel generet Gervinho så meget i skudøjeblikket, at muligheden ikke udmøntede sig i en scoring.

Dermed kunne de to hold gå til pause efter en underholdende første halvleg, hvor især AS Roma havde imponeret.

I anden halvleg blev historien dog en anden.

Her var det nemlig som om, at Manchester City fik bedre og bedre styr på romerne, som fik sværere og sværere ved at komme frem til chancer.

Og stemningen på Olimpico nåede frysepunktet efter 60 minutter spil, da Samir Nasri tog et par træk nogle meter udenfor Romas felt, inden han sendte en hård afslutning afsted mod den nærmeste stolpe. Her tog bolden indersiden af stolpen, inden en chanceløs Morgan de Sanctis kunne se bolden ryge i netmaskerne til 1-0.

Derefter så det for alvor svært ud for AS Roma, mens Manchester City kunne lugte avancementet fra gruppespillet nærme sig.

Roma var dog tæt på at komme tilbage i opgøret efter 71 minutters spil, da italienerne inden for 30 sekunder kom frem til to kæmpe chancer. Først ramte AS Roma træværket, inden Manchester City fik sendte bolden ud til hjørnespark. Og på netop det hjørnespark så Joe Hart uheldig ud, da han kom dårligt ud til indlægget, hvilket fik bolden til at have foran Destro, der sendte afslutningen i maven på Martin Demichelis.

I det 85. minut fik Manchester City punkteret spændingen totalt, da Pablo Zabaleta scorede sit første Champions League-mål nogensinde efter et elegant oplæg fra Samir Nasri, som først snød Roma-forsvaren med en skudfinte inde i Romas felt, inden han fandt en fremadstormende Zabaleta, der let kunne sende bolden i nettet til 2-0.

I den anden kamp i gruppen fik Pierre-Emile Højbjerg fuld spilletid, da Bayern München vandt 3-0 over CSKA Moskva på mål af Thomas Müller, Sebastian Rode og Mario Götze.