PSG er franske mestre for tredje år i træk: Danskerklub rykket ned
Ligue 1

PSG virker ustoppelige i den franske liga, og kan efter hård modstand fra Lyon og Marseille i denne sæson nu kalde sig mestre efter en udesejr over Montpellier på 2-1. Evian er derimod nu rykket ned.

Med en sejr på 2-1 til Paris Saint Germain over Montpellier er PSG franske mestre, ligesom de også blev det i 2013/14 og 2012/13-sæsonen. Med sejren er PSG foran med otte point ned til Lyon på andenpladsen med én kamp tilbage. Dermed kan de ikke længere hentes.

Inden kampen skulle der bare ét point til, da afstanden dér var på seks point og to kampe igen. Det fik de mere end rigeligt, og da Lyon selv spillede 1-1, så var der ikke meget at rafle om.

Sejren blev grundlagt efter to hurtige scoringer i første halvleg af Matuidi og Lavezzi efter 17 og 25 minutters spil af kampen. Det første kom efter hurtigt pasningsspil, hvor Matuidi til sidst stod fri foran mål. Lavezzis scoring kom efter et indlæg fra højre af Aurier, hvor Cavani sparkede forbi bolden først. Det gjorde Lavezzi derimod ikke, men sparkede den resolut i mål.

Montpellier fik reduceret efter 40 minutter ved Mounier, men anden halvleg forblev målløs, og PSG kunne dermed køre sejren og det franske mesterskab i hus.

Det har ellers været en sæson, hvor det i perioder så ud til, at det i denne sæson kunne blive en anden klub end lige hovedstadsklubben, der længe lå efter både Lyon og Marseille, der altså begge mistede pusten i slutningen af sæsonen. Her viste PSG sig at have rutinen fra tidligere sæsoner.

I bunden er Evian efter et nederlag på 1-2 til St. Etienne nu rykket ned af Ligue 1. Dermed er det slut med Ligue 1 i denne omgang for kildevandsklubben, der har Nicki Bille, Jesper Juelsgård, Jesper Hansen og Daniel Wass i klubben.