Slovakiet klar til EM: Fik en hjælpende hånd af Spanien

Spanien sluttede EM-kvalifikationen af med en 1-0 sejr over Ukraine, og dermed kunne Slovakiet snuppe EM-pladsen foran ukrainerne.

Inden mandagens kvalifikationskampe stod Ukraine og Slovakiet fuldstændig lige i Gruppe C. Men Slovakiet var bedre indbyrdes, og derfor var Ukraine tvunget til at få flere point end Slovakiet.

Uheldigvis for Ukraine skulle de møde de forsvarende europamestre fra Spanien, som ikke var i gavehumør. Efter 22 minutter bragte Mario Gaspar Spanien foran med 1-0. Og tre minutter senere fik Spanien et straffespark, men Cesc Fabregas brændte fra 11-meterpletten.

I anden halvleg kom Ukraine bedre med, og hvis det ikke var for fabelagtige redninger af David de Gea, kunne Ukraine nemt have udlignet.

Det havde dog ikke betydet det store, da Slovakiet ikke havde nogen problemer. De skulle møde Luxembourg, og her var der aldrig tvivl om kampens udfald. Slovakiet førte 3-0 ved pausen, mens kampen endte 4-2.

Dermed sikrede Slovakiet en direkte plads til EM næste år i Frankrig, mens Ukraine med tredjepladsen skal ud i to playoffkampe.

I gruppens sidste kamp spillede Hviderusland og Makedonien 0-0.