Norge slog tamme Bulgarien

På et mål af Vegard Forren spillede Norge sig op i den sjove del af Gruppe H.

Den første halvleg blev egentlig fløjtet i stykker af kampens dommer Bas Nijhuis, men det var faktisk hjemmeholdet Bulgarien, der havde de største chancer, blandt andet ved Ivelin Popov og Ilian Micanski. Dog blev det aldrig noget.

Det var ikke 45 dårlige minutter, men heller ikke en god halvleg af de to mandskaber, der slet ikke fik skabt nogle chancer og formåede at kontrollere kampens forløb. Generelt var Bulgarien farligst på kontraangreb, mens Norge forsøgte at kombinere sig igennem Bulgariens defensiv.

Efter 57 minutter kom der dog gang i kampen, da Stefan Johansen sendte et højt indlæg afsted, der ved bageste stolpe blev modtaget af forsvarsspilleren Vegard Forren, der bragede kuglen ind i det venstre målhjørne til stillingen 1-0 til Norge.

Stefan Johansen var igen på spil 10 minutter senere, da han sendt et flot indlæg ind imod Alexander Soderlund, der dog headede snævert forbi.

Bulgarien kom dog aldrig for alvor med et modsvar på Norges mål, hvorfor der efter fem minutters spilletid blev fløjtet af til en 1-0 sejr til udeholdet Norge.

Nordmændende er dermed på tredjepladsen med 13 i Gruppe H, der føres af Italien med ét point foran Bulgarien. Italienerne vandt her til aften 1-0 i Firenze.