Indskiftede Cornelius afgjorde sagerne for U21-landsholdet

En halvsløj affære mellem det danske og amerikanske U21-landshold sluttede med en hjemmesejr på 1-0. Andreas Cornelius blev matchvinder kort inde i anden halvleg.

I torsdag formåede det amerikanske A-landshold, at give det danske ditto modstand for alle pengene, da de spillede 3-2 i Aarhus. Tirsdag aften gjaldt det så trinnet inden A-landsholdet, nemlig de to nationers U21-landshold.

Lyngby Stadion lagde græs til aftenens våde og kolde venskabskamp, og grundet vejret håbede det fremmødte publikum på flot og underholdene fodbold, som de kunne varme sig på.

Det kom dog langt fra i første halvleg, hvor der trods et dominerende dansk mandskab ikke var meget at prale over for nogle af mandskaberne.

Jess Thorups tropper var klart bedst, men trods den store overvægt i spillet, manglede chancerne til at gøre det af med gæsterne.

Werder Bremen-forsvaren Jannik Vestergaard kom tættest på, da han efter 20 minutter, efter en dødbold, headede bolden mod mål, hvor en amerikansk forsvarsspiller reddede bolden på stregen.

Fire minutter før pausen fik Danmark igen chancen på en dødbold, men Yussuf Poulsen headede centimeter forbi stolpen, og dermed gik holdene til pause med 0-0.

Ved anden halvlegs start valgte Jess Thorup at lave fire indskiftninger.

En af dem var Andreas Cornelius, som hurtigt beviste hvorfor han skal med til U21-EM til sommer. FCK'eren kom nemlig med både kraft og fart, og efter 51 minutter modtog han bolden lidt inde i USAs straffesparksfelt, hvor han på flot vis holdte det amerikanske forsvar væk, vendte rundt og sparkede bolden i nettet.

Efter den scoring virkede kampen mere eller mindre død, eftersom USA ikke kom frem til meget. Danmark formåede dog ikke at udnytte alle deres chancer, og derfor havde USA fortsat chance for at sikre en uafgjort efter 76 minutter, hvor Daniel Metzger tvang indskiftede Frederik Rønnow ud i en flot redning.

Amerikanerne kom mere med i spillet, og fik til tider overtaget af kampen hen mod slutningen, men Danmark formåede trods alt fortsat at holde buret rent frem til det 90. minut

Et dominerende dansk U21-landshold, hvor alle spillere fik spilletid, løb altså ganske fortjent med en 1-0-sejr mod et tamt amerikansk hold, som aldrig rigtig blev farlige.