Flot mål nedlagde Danmark i Braga

Danmark stillede i en opportunistisk startopstilling, men ligelidt hjalp det. Danmark tabte 1-0 til Portugal.

Selvom Portugal var bookmakernes favoritter var presset på Danmark, da de to mandskaber, der flere gange har spillet tætte opgør, stødte sammen på Estadio Municipal de Braga torsdag aften.

Morten Olsen havde valgt en offensiv startopstilling til kampen, hvor Pierre Emile-Højbjerg, Daniel Wass og Michael Krohn-Dehli dannede den centrale midtbane, som dog ikke fik nogen specielt god start på kampen.

Det blev nemlig til mange boldtab i den første halvleg for den danske midtbane. Hos portugiseren var specielt Monaco-spillere Joao Moutinho god til at opsnappe løse bolde, men i det danske forsvar var specielt Simon Kjær totalt overlegen i duelspillet.

Det blev sporadisk til danske muligheder i den første halvleg, hvor specielt Martin Braitwaite truede med sin fart overfor et forholdsvist langsomt centralt makkerpar i form af Bruno Alves og Ricardo Carvalho.

Anden halvleg startede med en stor, dansk chance, da Nicklas Bendtner opfangede en andenbold fra et hjørnespark. Danskeren tæmmede bolden med brystet og sparkede på mål med venstreskøjten, men bolden ramte stolpen og gik forbi.

Hvor danskerne ikke var kyniske på deres chancer, så var portugiserne. Joao Moutinho fangede bolden på kanten af feltet, hvor han flot lagde bolden ind forbi Kasper Schmeichel med et følt skud.

Herfra blev chancerne større til værterne, hvor Monacos Bernardo Silva ligeledes var tæt på at lægge bolden ind i mål, men hans forsøg gik også kort forbi målet.

Danmark forsøgte dog alligevel, og truede flere gange på dødbolde, blandt andet var Daniel Agger tæt på scoring, men en flot redning af Rui Patricio holdt bolden fra målet. Mere skete der ikke i kampen, og Danmark tabte 1-0.

Dermed ser det svært ud for Danmark med direkte avancement til EM i Frankrig næste sommer.