Dobbeltinterview: Eriksen og Falk i landsholdsforening
Foto: Petr David Josek/Polfoto
Landshold

Dobbeltinterview: Eriksen og Falk i landsholdsforening

GENLÆS: Tipsbladet mødte i maj 2012 Christian Eriksen og Rasmus Falk til et stort dobbelt-interview. Læs om fodboldvennernes fortid, nutid og fremtid.

Rasmus Falk er blevet udtaget til det danske A-landshold, efter Pione Sisto måtte melde afbud, og dermed bliver han genforenet med Christian Eriksen, som han tidligere har spillet sammen med med stor succes i både Middelfart og OB. Falk har én landskamp på cv'et - det var i Malta den 6. september 2013, hvor han startede inde - hvilket Eriksen også gjorde. De to barndomsvenner har holdt kontakt lige siden deres fælles fortid i Middelfart og OB, og nu kan de altså få mulighed for at spille sammen igen. 

Tipsbladet mødte Eriksen og Falk til et stort interview om fortiden, nutiden og fremtiden. Det kan læses i sin fulde længde her.

BRAGT I TIPSBLADET 25. MAJ 2012

”Skal vi ikke bare sige, at vi kommer på landsholdet sammen?”

1992 var et stort år for dansk fodbold. Udover at det danske landshold vandt en turnering i Sverige, blev der født et kuld meget talentfulde fodboldspillere. To af dem voksede op i Middelfart, blev formet i OB og er i dag som nogle af landets største håb for fremtiden. Tipsbladet har mødt 'Crille' og 'Ralle' til en snak om barndommen på Å-banerne i Middelfart, succesen i OB, turen til Chelsea og en mulig fremtid på landsholdet.

Der findes et fotografi fra et fynsk indendørsstævne, taget den 30. december 2000. På billedet optræder et kuld unge knægte iført blå trøjer med guldmedaljer om halsen i selskab med to trænere. Den ene af de fem unge fodbold-grønskollinger står med et stille, forlegent smil og glade øjne ude i venstre side. En anden sidder i midten af flokken og viser hele tandsættet i en barnlig, glad grimasse, mens han holder et sølvfad som bevis på den triumf, det unge mikroputhold har vundet.

Sammen med holdkammeraterne har de to lige vundet den traditionsrige fynske indendørsturnering Fyens Stiftstidende Cup, arrangeret af øens store, regionale avis.

På sportssiderne i avisen dagen efter kan man læse en kort artikel om vinderholdet, hvor  journalisten Leif Rasmussen har taget den historisk pen frem:

”Middelfart har frembragt mange store navne gennem tiderne - i 70’erne huserede brødrene Zederkopf og Henning Marxen - og Bent Outzen skiftede som ynglinge til B1909 og vandt pokalfinalen. Dengang var Middelfart helt oppe i 2. division. Og nu er der måske et nyt kuld på vej: Middelfarts mikroputter vandt FS-finalen, og det var første gang siden 1965, da bæltbyens juniorer sejrede,” lød det i artiklen.

Det unge Middelfart-hold gik ubesejret gennem indendørsturneringen og lukkede kun to mål ind i de mange kampe på vej mod titlen.

Set i bakspejlet er det en markant underdrivelse, at sige at der 'måske' var et nyt kuld på vej, ligesom sammenligningen med et  2. divisionshold virker malplaceret, for Middelfarts årgang 1992 har vist sig at være himmelstormende talentfuld. De første skridt og triumfer blev taget på det bonede indendørsgulv i Odense Idrætshal, og et citat fra Middelfart-trænerne dengang bekræfter det lovende potentiale.

”I de yngste årgange er vi meget stærke og har meget stor bredde. Vi er nødt til at lave spillerne selv, og vi var blevet skuffet, hvis det var kikset, ” lød det fra Thomas Eriksen og Erik Jensen, der udover at være trænere også er forældre til de to førnævnte spillere med smil på læben og medaljer om halsen.

Det er ikke sidste gang, de to fædre kommer til at opleve, at deres sønner modtage hæder, ære og præmier. Navnene på de unge purke siger det hele: Christian Eriksen og Rasmus Falk Jensen.

Anden del af interviewet her

Tredje del af interviewet her

Fodbold for sjov

Der er gået små 12  år siden da, så det er ikke de samme små poder, der mødes i OB's klubhus denne gråvejrslørdag i maj 2012. Led og lemmer er blevet større, musklerne er til at se og håret er sat med voks i stedet for den lidt flade grydeagtige frisure, der kendetegnede dem dengang i Odense Idrætshal. De er med andre ord blevet voksne, også selvom deres stemmer afslører, at den sidste overgang ikke er forbi. Christian Eriksen er iført jeans og hvid T-shirt, mens Rasmus Falk er trukket i en langærmet skjorte til jeansene, der ligesom kammeratens ditto har den klassiske blå-lige farve. De ligner, hvad de er: To unge, friske fyre med fremtiden foran sig.

De er begge to 20 år gamle – født i 1992 med en måneds mellemrum – og nu sidder de to fynboer klar til en snak om barndommen i Middelfart, ungdommen i OB og et fodboldvenskab, der sandsynligvis kommer til at vare hele livet.

Det hele startede altså i Middelfart, hvor den første store triumf var indendørssejren, som altså blev foreviget med billedet i Fyens Stiftstidende.

Christian Eriksen husker det stadig.

”Det var pissesjovt. Det var altid det, man glædede sig til om vinteren. Det var de bedste hold på Fyn, der var med. Det var det fedeste, når man skulle spille de der indendørsturneringer. Senere var der måske nogle større turneringer, men dengang var det dét,” siger han, mens Rasmus Falk er helt klar i mælet om oplevelserne i Odense Idrætshal.

”Jeg kunne bedre lide indendørs end udendørs på det tidspunkt,” siger han.

”Ja, det er ikke engang løgn. Det var faktisk noget, man glædede sig helt vildt til,” svarer Eriksen.

Og der er en grund til, at det var så sjovt at spille indendørsfodbold. For selvom Middelfart også var gode på græs, var de ustyrlige på de bonede gulve. Både i 2000, 2002 og 2004 vandt Middelfart med Eriksen og Falk på holdet Fyens Stiftstidende Cup uden at tabe en eneste af de i alt 33 kampe, de spillede.

”Der var vi endnu mere suveræne, for da var vi færre på banen, så vi havde endnu mere plads, og så vi kunne stille med de allerbedste. Vi havde måske ikke den bredeste trup i Danmark, men hvis vi stillede op med det der hold, ville vi vinde mod alle i Danmark,” mener Rasmus Falk og peger på billedet fra år 2000.

Men selvom indendørsturneringerne var det, man glædede sig allermest til dengang, var det selvfølelig ikke det primære. For dagligdagen foregik på græs på Middelfarts anlæg på 'Å-banerne', som de kaldes. Christian Eriksen og Rasmus Falk blev meldt ind som 4-årige og har spillet fodbold lige siden.

”Dengang var det sjovt at spille fodbold. Sådan er det stadig, men dengang var det kun for hyggens skyld. Man havde også drømme dengang, men man hyggede sig bare med fodbold, det var ligesom det, der var første prioritet. Og så havde vi selvfølgelig nogle gode oplevelser med Middelfart. Det er en lille klub og en lille by, men vi gjorde det godt,” fortæller Rasmus Falk.

Læs videre i interviewet: Mål i massevis