Lucas Andersen Ajax-debuterer i NextGen

Den tidligere AaB'er Lucas Andersen træner for første gang i Ajax i eftermiddag og får formentlig debut onsdag i NextGen-serien mod Molde.

Mens Ajax' førstehold er draget til Dortmund for at forberede sig til morgendagens Champions League-kamp, forbereder klubbens ungdomshold, Jong Ajax, sig til sin første kamp i ungdomsturneringen NextGen, der betragtes som ungdommens svar på det fineste europæiske fodboldselskab.

Jong Ajax møder onsdag Molde på norsk grund, og Ajax' nyeste dansker Lucas Andersen har fået besked på, at han vil være med i truppen, selv om han først i eftermiddag træner med sine nye holdkammerater for første gang.

- Jeg kom herned i går, og jeg skal træne i eftermiddag for første gang. Det er dejligt endelig at være her efter en sindssyg hektisk periode med meget stress og mange tanker om, hvordan jeg nu ville komme til at klare mig i et nyt land. Jeg glæder mig til at møde holdet i dag, så jeg stille og roligt kan begynde at måle mig med andre spillere på min alder. Jeg skal vænne mig til dem hurtigt og lære spillestilen at kende, for allerede i morgen tidlig tager vi til Norge, og onsdag møder vi så Molde, siger Lucas Andersen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: - Lucas er et kæmpetalent med fodboldhjerne

Den tidligere AaB'ers kontrakt faldt endelig på plads, da Andersen fyldte 18 år i torsdags. En fødselsdag der blev fejret med kammeraterne hjemme i Danmark, inden afrejsen til Amsterdam i går. Her er han indkvarteret på et hotel, indtil han efter Molde-kampen flytter ind hos den plejefamilie, som også Christian Eriksen og Nicolai Boilesen boede hos, da de kom til Ajax i en ung alder.

Opholdet hos plejefamilien skal vænne ham til det hollandske sprog, den hollandske kultur og hjælpe ham ind i sin nye tilværelse som ungt stjernefrø i en hollandsk storklub, inden han kan stå på egne ben i sit nye hjemland. Lucas Andersen viste i Superligaen, at han allerede fodboldmæssigt er i stand til at stå på egne ben, og derfor skal han fra næste uge træne med klubbens førstehold.

- Førsteholdet er rejst til Dortmund, og derfor træner og spiller jeg med Jong Ajax her den første uge. Men jeg skal træne med førsteholdet fra næste uge, og så er det op til mig selv at bide mig fast og vise, at jeg hører til der. Jeg håber hurtigt, det kan munde ud i nogle minutter i ligaen, og ellers kommer jeg til at spille kampe for Jong Ajax, fastslår Lucas Andersen.

Lucas Andersen nåede at spille 41 kampe for AaB's førstehold. Han fik debut den 5. marts 2011, da han stadig kun var 16 år. Hans kontrakt med Ajax gælder i fire år.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Brøndbys Nunez ude i op til otte uger

02/09 Brøndbys Jose Ariel Nunez er ude med en skade i de kommende seks til otte uger. Det meddeler klubben tirsdag. Læs mere
 

Hodgson glad for Welbecks Arsenal-skifte

02/09 Den engelske landstræner Roy Hodgson er glad for Danny Welbecks skifte til Arsenal, hvor han håber, at angriberen får masser af spilletid. Læs mere
 

AGF: Akharraz takkede nej til tysk skifte

02/09 AGF's direktør Jacob Nielsen fortæller, at klubben havde accepteret et tilbud fra en tysk 2. Bundesliga-klub på Osama Akharraz, som midtbanespilleren så selv afviste. Han har også afvist to Superliga-klubber. Læs mere
 

Officielt: Tom Cleverley klar for Aston Villa

02/09 Både Manchester United og Aston Villa meddeler, at midtbanespilleren Tom Cleverleys skifte til sidstnævnte er gået i orden. Cleverley skal spille den kommende sæson i Aston Villa på et lejemål. Læs mere
 

Barcelona og Alves afbryder samarbejdet i 2015

02/09 Brasilianeren Dani Alves er fortid i Barcelona efter denne sæson. Det meddeler klubben tirsdag. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Transferblog

01/09 Her bliver der løbende opdateret med forskellige rygter og nyheder med korte kommentarer Læs mere

 

C/N: Dynastiets død

01/09 Denne analyse handler om Manchester Uniteds endeligt Læs mere

 

C/N: Hjernenyt

27/08 Denne analyse er nyt om hjernen og fodbold Læs mere

 

Afstemning

Hvem har handlet bedst i transfervinduet