Italien fik første point ved U/21-EM

Italien var tæt på, men kunne ikke finde det afgørende mål, der skulle sikre dem sejren og de tre points.

Ovenpå første rundes resultater i gruppe B ved U/21-EM samt dagens tidlige kamp mellem Sverige og England, var det kun Italien som manglede at få points på kontoen, og muligheden for det opstod da de søndag aften var oppe mod Englands overmand fra første runde, Portugal.

Det var tydeligt, at Italien ville revanchere de uventede nederlag til Sverige i første runde, og derfor kom de energisk ud til første halvleg, hvor de havde flere farlige forsøg med både Domenico Berardi og Andrea Belotti som afsluttere, men nettet kunne de, til deres store frustration, simpelthen ikke få til at blafre i første halvleg.

Stillingen ved pausen var derfor 0-0, men allerede i det første minut af anden halvleg tydede det på at ændre sig. Belotti var endnu en gang tæt på, da han headede et perfekt indlæg på overliggeren.

Til manges store overraskelse var Portugal ikke meget værd i kampen, og de kom frem til overraskende lidt i forhold til deres imponerende kamp mod England i første runde.

Italien kæmpede fortsat bravt og deres offensive pres gjorde portugiserne nervøse, men de kunne ikke få bolden i nettet.

Derfor sluttede kampen altså 0-0, og Italien fik altså deres første points, men ligger fortsat sidst med to points op til Sverige og England. Det vil dermed kræve en sejr over England i næste runde, samt et nederlag til Sverige, hvis Italien vil videre til semifinalerne.