Uskarpe Brøndby fik ikke hul på cypriotere

Brøndby havde chancer nok til at vinde, men skarpheden manglede, og derfor endte det første opgør mod Omonoia Nicosia 0-0.

Tipsbladet.dk på Brøndby Stadion

APOEL Nicosia har gjort ondt på dansk fodbold i tidens løb - torsdag fik man syn for sagen om, hvorvidt naboklubben AC Omonoia Nicosia er et lige så kedeligt bekendtskab for dansk fodbold, da holdet gæstede Brøndby i Europa Leagues tredje kvalifikationsrunde.

Det var de imidlertid - dog ikke på helt samme måde som APOEL. Opgøret på Brøndby Stadion endte således 0-0.

Kampens første chance tilfaldt AC Omonoias største stjerne, Nuno Assis, efter 13 minutter, da bolden tilfældigt havnede hos ham i feltet, men den tidligere portugisiske landsholdsspiller missede sin afslutning fuldstændig.

Gæsterne fra Cypern havde den tidligere FC Nordsjælland-spiller Ivan Runje med i startopstillingen, og han var lige ved at forære Brøndby en scoring midtvejs i første halvleg, da han lavede en hovedløs aflevering tilbage til sin målmand, men Teemu Pukki fik ikke fat i bolden.

Brøndby spillede en rigtig skidt første halvleg med mange fejlafleveringer, og det var afgjort gæsterne fra Omonoia, der var farligst. Efter 40 minutter tilspillede de sig kampens hidtil største chance, da Cillian Sheridan afleverede til en helt fri Andre Schembri, men Lukas Hradecky hev en fantomredning op i det, der meget vel kan være hans sidste kamp som Brøndby-spiller.

Få øjeblikke senere var det Brøndbys tur til at få en kæmpe chance, da Elba Rashani fik slidt sig igennem, men gæsternes målmand Kostas Panayi reddede på smukkeste vis med foden.

Ved samme lejlighed måtte en skadet Martin Albrechtsen forlade kampen, og det betød, at Malthe Johansen kom i aktion til sin debut for Brøndby.

Det blev det sidste højdepunkt i en kedelig første halvleg.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Brøndby lagde ud med en kæmpe dobbeltchance. Først misbrugte en helt fri Teemu Pukki, og derefter fik Johan Elmander heller ikke omsat riposten til scoring. Det var dog ingenting sammenlignet med den chance, Teemu Pukki brændte sekundet senere, da han midt for mål misbrugte en perfekt tværpasning af Dario Dumic.

Efter 62 minutters spil kom han så, Brøndbys nye bomber. Ronnie Schwartz kom i aktion i stedet for Johan Elmander, og det betød, at Brøndby gik over til at spille med to angribere.

Efter få minutter på banen kom Ronnie Schwartz frem til sin første afslutning, men den sad lige i favnen på udeholdets keeper.

Indskiftningen af Ronnie Schwartz fik dog ikke Brøndby til at vælte i chancer, og da gæsterne begyndte at trække tiden ved enhver lejlighed, blev det en halvleg, der stille og roligt døde ud.

Derfor endte det 0-0, og der venter nu Brøndby en svær opgave i returkampen på Cypern om en uge.