Liverpool ude af Europa League

Besiktas fik Liverpool ud i straffesparkskonkurrence, hvor det tyrkiske mandskab trak det længste strå.

Liverpool havde en 1-0 føring at forsvare, da holdet torsdag gæstede Besiktas. Da netop 1-0 blev cifrene til det tyrkiske mandskab måtte de to hold ud i en dramatisk afslutning, hvor værterne sejrede i straffesparkskonkurrence.

Besiktas åbnede offensivt, og forsøgte hurtigt at stresse de engelske gæster. Efter en indledning uden helt store chancer kom Liverpool dog tæt på rundet den halve time, da Daniel Sturridge fandt plads i feltet. Angriberen måtte dog se sit forsøg reddet.

Ti minutter efter opstod en lignende situation til hjemmeholdets Olcay Sahan, der dog som Sturridge misbrugte sit forsøg. Dermed måtte de to mandskaber gå til pausen uden scoringer.

I anden halvleg var chancerne fortsat i undertal, men med en halv time igen blev Tolgay Arslan sendt i aktion. Det skulle vise sig at blive et afgørende træk, da han holdt liv i Europa League-drømmen for Besiktas. Fra kanten af feltet sparkede han Demba Ba´s aflevering i nettet med tyve minutter igen, og så var alt lige i Tyrkiet.

Demba Ba var tæt på at sikre videre avancement i overtiden, men sparkede i feltet sit forsøg centimeter over overliggeren. Dermed måtte Besiktas og Liverpool indstille sig på forlænget spilletid, der blev en intens affære.

Simon Mignolet var en god redning fra at måtte indkassere en scoring fra Demba Ba, men holdt ti minutter inde i forlængelsen Liverpool inde i kampen. Scoret blev der ikke trods flere gode tilbud, og dermed måtte kampen i straffesparkskonkurrence.

Her trak Besiktas det længste strå, da gæsterne missede femte og afgørende forsøg fra 11 meter. Tyrkerne selv udnyttede alle fem spark, og sikrede sig dermed videre avancement.