Dolberg og Schöne videre i Europa League

Ajax er videre i Europa League efter nervekrig hjemme mod Legia, hvor hollænderne sejrede med 1-0.

Ajax skulle torsdag aften jagte avancement i Europa League, da holdet havde besøg af Legia. 0-0 var blevet resultatet af første kamp, så spændingen om hvem der ville indløse billet til ottendedelsfinalen var på sit ypperste. Med Kasper Dolberg og Lasse Schöne fra start blev det Ajax, der kunne juble med 1-0 sejr.

Kampen startede nervøst, men efter 20 minutter kom Ajax tæt på for alvor. Hakim Ziyech nåede frem til en smart aflevering, men hans spark prellede af på stolpen. Meget tættere på kom ingen af de to hold før pausen, men i anden halvleg satsede Ajax offensivt.

Det gav pote allerede efter fire minutter af anden halvleg, da et spark fra Younes havnede for fødderne af Nick Viergever. Med en sikker afslutning skabte han fest på lægterne med 1-0, men der var stadig nervøsitet at spore, da bare et enkelt Legia-mål ville sende gæsterne videre til næste runde.

Selvom Legia satsede til sidst, var det danske Lasse Schöne, der kom tættest på. Med ti minutter igen sparkede Schöne på mål fra en god position, men afslutningen sneg sig tæt forbi den ene opstander. Ajax lykkedes dog med at holde stand, og med 1-0 er den hollandske storklub klar til EL-ottendedelsfinalen.

Også APOEL er videre i Europa League. Efter 3-2 nederlag i første kamp vandt holdet hjemme med 2-0 over spanske Athletic Bilbao, hvor to scoringer efter pausen blev dyre for de spanske gæster. Bilbao fik endda chancen i overtal, da Pieros Soteriou blev smidt ud kort inde i anden halvleg. Det gav dog ikke noget udbytte, og i overtiden måtte også gæsterne ned på ti mand, da Ander Iturraspe efter to gule kort måtte i bad. Dermed sluttede det hele 2-0, og APOEL er videre med 4-3 samlet.