AaB tættere på avancement efter sejr over Steaua

AaB tog torsdag aften et stort skridt mod 1/16-dels finalerne, de sikrede sig en 1-0 sejr over Steaua Bukarest.

AaB fik torsdag aften taget revanche over Steaua Bukarest, som nordjyderne besejrede 1-0. Dermed tog AaB et stort skridt mod 1/16-dels finalerne i Europa League.

Men det så længe ud til, at det bedste resultat, AaB kunne håbe på var en uafgjort.

AaB lagde ellers ud med et fint, højt pres fra kampens begyndelse. Og i flere situationer fik de sat nogle rigtig lovende angreb i gang, dog uden det udmøntede sig i deciderede chancer.

En decideret chance opstod dog efter 12 minutters spil, men det var Steaua, som stod bag den. En aflevering blev slået ind i AaB's felt, og den ramte derefter et par spillere, inden en Steaua-spiller fik sendt en afslutning afsted, som blev blokeret.

Ti minutter senere var det rumænske mandskab igen på spil. Steaua fik en god omstillingsmulighed, og de sendte mange mand med frem. Bolden havnede hos Keserü, som sendte en afslutning afted, men Larsen fik bokset bolden væk.

Efter 34 minutter var det AaB's tur. En bold blev sendt ind i feltet, og her fik en Steaua-spiller uheldigt ram på den, så den havnede for fødderne af Andreas Bruhn, der klappede til den første gang, men afslutningen sad lige på keeperen.

Seks minutter senere var Steaua Bukarests farligste mand, Keserü, igen på spil, da han i AaB's felt kom frem til en rigtig god chance, men Thelander kastede sig imod afslutningen og fik på heroisk vis sendt afslutningen til hjørne.

Kampens anden halvleg var ikke helt så rig på chancer som den første. AaB havde svært ved at for alvor at blive farlige, mens Steaua virkede som et hold, der kunne komme frem til chancer, hvis det ville, men samtidig virkede tilfredse med det uafgjorte resultat.

Alt det ændrede sig dog i det 73. minut. En aflevering blev sendt ind i Steuas felt mod Thomas Enevoldsen. Og da hans markering pludselig tabte et skridt, var Enevoldsen alene. Han tog elegant bolden ned med brystet, inden han stensikkert sendte bolden kassen, sendte AaB i front og sendte nordjyderne op på andenpladsen i gruppen.

Efter 79 minutters spil var AaB tæt på at udbygge føringen. Nikolaj Thomsen stormede ned ad venstrekanten, inden han stoppede op ved baglinjen. Her så han Risgård komme i løb ind i feltet, og Thomsen lagde derefter en perfekt aflevering tilbage til Risgård, som han forsøgte at dirigere over i det lange hjørne, men afslutningen blev afvist af en fremragende redning.

Men det blev ikke til mere i opgøret, selvom Steaua for alvor pressede på mod kampens slutning. AaB sikrede sig en stor 1-0-sejr.

I gruppens andet opgør mellem Dynamo Kiev og Rio Ave sikrede Dynamo Kiev sig en 2-0-sejr over det portugiske mandskab.