Zlatan matchvinder for Sverige
EM

Zlatan Ibrahimovic sendte sejren til Sverige, da EM-kvalifikationen fredag gik til Moldova.

Zlatan Ibrahimovic var på forhånd nævnt til en hovedrolle, da Sverige gæstede Moldova i EM-kvalifikationen. Netop dette fik den svenske stjerne da også, da han i anden halvleg blev matchvinder med to scoringer i 0-2 sejren.

Kampen åbnede med svensk pres, uden at chancerne dog for alvor var mange i indledningen. Kim Källström forsøgte sig i kampens sjette minut, inden Erkan Zengin fik to fornuftige chancer midtvejs i første halvleg. Zlatan Ibrahimovic blev to gange nærgående før pausen, der dog blev en realitet med 0-0 på tavlen.

I anden halvleg var det dog den svenske hovedperson, der afgjorde. Bare et minut efter pausen var Zlatan på spil for gæsterne, og bragte Sverige på vindersporet med sin træffer til 0-1. Gheorghe Andronic forsøgte sig for værterne kort efter, inden chancerne atter faldt i antal.

Zlatan Ibrahimovic var dog farligste herre efter pausen, og efter flere tilbud var det med seks minutter igen svenskeren, der lukkede affæren. Fra 11 meter udnyttede angriberen et straffespark, og trods sen udvisning til Andreas Granqvist sikrede gæsterne dermed sejren på 0-2. Et resultat der sender holdet op på andenpladsen i EM-kvalgruppe G.

I samme gruppe var Liechtenstein uden chance mod Østrig, der tog tre points med en 0-5 sejr på udebane.

I Gruppe F var der direkte møde om andenpladsen, da Spanien havde besøg af Ukraine. Her var det de spanske værter, der med Alvaro Morata´s enlige scoring sikrede sig sejren på 1-0. Førerholdet fra Slovakiet tog en 3-0 sejr over Luxembourg, mens Makedonien tabte med 1-2 hjemme til Hviderusland.