Sverige smed point efter sent straffespark
EM

Zlatan Ibrahimovic startede inde for Sverige og gjorde det lynhurtigt til 1-0, men et sent straffespark blev dyrt for svenskerne i kampen mod Montenegro.

Sverige var på en svær opgave, da de lørdag var på besøg hos Montenegro i EM-kvalfikationens Gruppe G. Det rystede dog ikke Zlatan Ibrahimovic, der allerede efter ni minutter bragte svenskerne i front, da han udnyttede sløset forsvarsspil til at sparke kuglen op i nettaget.

Efter 73 minutter kunne Zlatan Ibrahimovic have udbygget svenskernes føring yderligere, men kuglen ramte i stedet træværket. Det skulle vise sig at blive dyrt for svenskerne, da Kim Källström noget klodset lavede straffespark på unge Vladimir Jovovic, der til dagligt spiller for FK Sutjeska Niksic i hjemlandet.

Manchester Citys Stevan Jovetic blev sat til at sparke og kunne sikkert sætte udligningen ind til 1-1, som også blev kampens resultat. I kampens overtid fik svenskerne underkendt et mål af Albin Ekdal.

Sverige har derfor nu seks point for fire kampe på andenpladsen i Gruppe G, mens både Montenegro og Rusland står noteret for fem. Østrig fører gruppen med ti point.

I Gruppe E havde Schweiz hjemme på AFG-Arena i St. Gallen besøg af Litauen i en kamp, der fik sit første mål efter mere end en times spil, da Josip Drmic gjorde det til 1-0 for Schweiz. Herefter scorede Fabian Schar, inden Xherdan Shaqiri med to kasser kunne lukke kampen til 4-0 for hjemmeholdet.

Med sejren står både Schweiz, Slovenien og Litauen nu noteret for seks point efter fire kampe i Gruppe E.