Sverige nedlægger Danmark: Finaleklar til U/21-EM
EM

Sverige var disciplinerede mod Danmark i U/21-EM-semifinalen, da de vandt med 3-1. John Guidettis tre gyldne minutter afgjorde det.

Danmark havde allertiders chance for at komme i finalen ved et U/21-EM lørdag aften, da de skulle spille semifinale mod Sverige. Det skulle dog hurtigt vise sig, at det aldrig skulle blive Danmarks kamp. Sverige vandt 4-1, og skal på tirsdag spille finale mod Portugal.

Danmark havde ellers først bolden i mål, da Yussuf Poulsen kom først på et indlæg fra højresiden. Dommeren så dog, at han havde taget hånden til hjælp inden, og målet blev derfor korrekt annulleret.

Dommerens skøn gik efter 23 minutters spil igen mod Danmark, da Alexander Scholtz lavede straffespark, da han gik i ryggen på Isaac Thelin. Straffesparket blev sikkert omsat til mål af John Guidetti, der gjorde stor reklame for sig selv. Hans kontrakt med Manchester City udløber om tre dage.

John Guidetti var slet ikke færdig med at vise sig frem for opkøberne. Bare tre minutter efter drev han gæk med det danske forsvar igen, og med en aflevering til Simon Tibbling. Ved afleveringen glider Jonas Knudsen, der skulle dække Tibbling op, og derfor kunne svenskeren upresset score til 2-0.

I anden halvleg kom Danmark tilbage i kampen, da Andreas Christensen og Jannik Vestergaard var gået med frem. Førstnævnte ofrede sig på baglinjen og hentede en bold, der var på vej udover den. Vestergaard spillede den videre til Uffe Bech, der sparkede bolden i mål, og så var Danmark tilbage i kampen.

Danmark sad derefter på begivenhederne, og forsøgte at skabe chancer. Men med satsningen betød det, at der blev plads til svenskerne i bagkæden. Derfor kunne en netop indskiftet Robin Quaison lukke kampen med syv minutter tilbage. 4-1 blev det også dybt i overtiden, da Hiljemark scorede.

Portugal venter nu i finalen på tirsdag. De slog Tyskland tidligere lørdag med hele 5-0.