Ikon sender Island til tops
EM

Eidur Gudjohnsen kom på måltavlen, da Island ude slog Kasakhstan med 0-3 i EM-kvalifikationen.

Island har været blandt de helt store overraskelser i EM-kvalifikationen. I gruppe A har holdet henvist Holland til tredjepladsen, og lørdag blev afstanden øget yderligere, da mandskaber fra vulkanøen ude besejrede Kasakhstan med 0-3.

Island lagde bedst fra land, og efter et kvarter var den tidligere FC København-spiller Ragnar Sigurdsson nærgående. Værterne kom bedre med, og havde en række forsøg, inden det dog efter 20 minutters spil var gæsterne, der kunne juble. Rutinerede Eidur Gudjohnsen udnyttede et godt oplæg fra Johann Gudmundsson, og bragte Island på 0-1.

Oplæggeren Gudmundsson kom selv tæt på rundet kampens halve time, men det var en anden islænding, der øgede. Birkir Bjarnason fandt frem til et indlæg fra Gylfi Sigurdsson, og pandede fortjent gæsterne i front med 0-2. Cifre der blev realiteterne ved pausen.

Kasakhstan skulle på jagt efter pausen, men skarpheden var manglende. Askhat Tagybergen sparkede forbi mål ti minutter inde i anden halvleg, inden Renat Abdulin headede forgæves med en halv time igen.

Slutfasen blev en mere stille forestilling, hvor Island på ny overtog opgøret. Her lykkedes det da også for gæsterne at sikre sejren på 0-3, da Birkir Bjarnason igen fandt vejren til netmaskerne. Sejren sikrer Island 12 points efter fem kampe. På tredjepladsen har Holland seks points, men står noteret for en kamp mindre end Island.

Fra dansk fodbold havde Island blandt andet OB-profilen Ari Skulason med fra start, mens spillere som Hallgrimur Jonasson og Horsens-spilleren Kjartan Henry Finnbogason indtog bænken. Sidstnævnte blev indskiftet undervejs.