Danmark pressede Tyskland

U/16-landsholdet havde fortjent mere, men tabte 1-2 i Gladsaxe

Det tyske U/16-landshold hentede tirsdag aften sin niende sejr af ni mulige, da det på Gladsaxe stadion blev 2-1 over Danmark i det første af to møder mellem de to nationers årgang 1994.

De danske drenge havde dog fortjent mere end det knebne nederlag efter en meget løfterig indsats, hvor man fuldt ud formåede at tage kampen op med de stærke tyskere.

- Chancefordelingen var vel 6-5 til os, sagde en ærgerlig landstræner Thomas Frank efter kampen til tipsbladet.dk.

Tyskerne var dominerende i starten og tæt på 1-0, da anfører Christian März sendte bolden på indersiden af stolpen i det 12. minut. Bare to minutter efter kom danskerne imidlertid i front. Et dansk hjørnespark blev i første omgang reddet på stregen, men Brøndbys Frederik Holst opfangede clearingen og bankede bolden i mål.

Siden havde Danmark flere gode forsøg ved bl.a. AaBs Lucas Andersen i venstresiden, men ærgerligt nok fik tyskerne udlignet kort før pausen på hovedstød ved Christian März.

Spillemæssigt holdt danskerne ikke helt niveaet efter pausen, men fortsatte med at producere chancer. Det tyske forsvar havde store kvaler med en stærkt spillende Viktor Fischer, men Midtjylland-angriberen havde desværre ikke held med sine afslutninger. FCKs Danny Amankwaa på højrekanten fik også i nogle aktioner vist sin hurtighed.

I stedet for dansk føringsmål, faldt kampens afgørelse midt i halvlegen, da FCM-målmand Oliver Korch fejlbedømte et frispark fra Martin Kobylanski. Korch vurderede at bolden ville gå forbi, men i stedet smøg den sig ind ved stolpen.

Derfor endte det med et dansk nederlag efter en glimrende kamp, hvor de danske spillere viste at de både spillemæssigt og fysisk kunne matche favoritterne.

De to nationer mødes igen onsdag i Roskilde, hvor træner Thomas Frank vil prøve en række andre spillere. Blandt de indskiftede tirsdag i Gladsaxe nåede Mads Aasgaard fra FC Fyn at få sin landsholdsdebut.