Schönes frisparksperle reddede Boilesen

Nicolai Boilesen kostede et mål for Ajax mod Paris SG, men Lasse Schöne gjorde skaden god igen med en drømmescoring på frispark.

Nicolai Boilesen, Lasse Schöne og mest overraskende Lucas Andersen startede alle inde, da Ajax Amsterdam onsdag aften tog hul på Champions League-gruppespillet med en hjemmekampe mod den franske rigmandsklub Paris Saint Germain, der havde de tidligere Ajax-spillere Maxwell og Zlatan Ibrahimovic i startopstillingen.

Inden kampen havde fokus været meget rettet mod Zlatan Ibrahimovic, men den svenske superstjerne kom ikke på måltavlen denne onsdag på sin gamle hjemmebane. Det gjorde Edison Cavani til gengæld, men franskmændene fik alligevel ikke tre point med hjem til Paris. Opgøret endte således 1-1 - og der kom danskere nok i fokus.

Efter et kvarters spil bragte gæsterne sig foran, og desværre var det med en dansker i en negativ hovedrolle.

Nicolai Boilesen lod sig alt for nemt skubbe væk i en nærkamp med Lucas Moura, og så endte bolden for fødderne af Zlatan Ibrahimovic, der i første omgang blev blokeret, men angrebsmakkeren Edison Cavani var hurtigt over returbolden og gjorde det til 1-0.

Lasse Schöne havde et par udmærkede aktioner for Ajax i første halvleg, men han blev som sine holdkammerater ikke for alvor farlig i de første 45 minutter.

Kort inde i anden halvleg blev Niki Zimling sendt i aktion og efter bare få minutter på banen havde midtbanespilleren en flot afslutning, men det blev ikke til nogen danskerscoring i denne omgang. Den kom til gengæld med et kvarter tilbage af kampen.

Bedst som det lignede en PSG-sejr, blev Ajax tilkendt et frispark udenfor feltet, og det var lige guf for Lasse Schöne, der på smukkeste vis ekspederede bolden direkte i kassen til 1-1.

Den danske landsholdsspiller havde dog flere farlige frispark i ærmet. Et par minutter senere forsøgte Schöne sig med en lignende opskrift, men denne gang stod stolpen i vejen for Ajax-profilen.

Kort efter blev Ajaxs danske målscorer udskiftet, og fra bænken kunne han se sine holdkammerater køre det ene point i land mod Zlatan Ibrahimovic og co.

I gruppens anden kamp vandt Barcelona en pligtsejr, men en smal en af slagsen over AaB's bødler fra APOEL Nicosia. Barca måtte således nøjes med en beskeden 1-0-sejr hjemme på Camp Nou. Gerard Pique blev matchvinder efter en halv time. Lionel Messi lavede assisten.