Liverpool snublede mod Basel

Liverpool FC kom i stormvejr ude mod FC Basel, der trak det længste strå i onsdagens Champions League-opgør

På første Champions League-spilledag fik Liverpool en smal sejr i hus, da man på Anfield sejrede med 2-1 over Ludogorets. Onsdag aften kunne man dog ikke gentage succesen, da FC Basel med en 1-0 sejr trak det længste strå.

FC Basel åbnede kampen bedst, men det var Liverpool, der fik første store chance. Raheem Sterling testede stolpen efter fire minutters spil, og scorede efterfølgende. Linjedommeren løftede dog korrekt flaget for offside, og værterne kunne ånde lettet op.

Liverpool kom hurtigt under pres, og efter et kvarters spil var det tæt på at gå galt for Premier League-klubben. En forsvarsfejl gav hjemmeholdet muligheden højt oppe på banen, men gæsternes forsvar fik blokeret afslutningen i sidste øjeblik.

Ti minutter før pausen var værterne på spil i højre side, hvor et for passivt Liverpool-forsvar blev overløbet. I målet reddede Simon Mignolet dog flot forsøget, der dog skabte yderligere tro for Basel. Liverpool kunne have taget føringen kort før pausen efter et hovedstød fra Dejan Lovren, der dog sikkert blev reddet af Tomas Vaclik i Basel-målet.

Efter 0-0 ved pausen fortsatte Basel presset i anden halvleg, hvor man hurtigt kom i spidsen. Efter hjørnespark reddede Mignolet flot i første omgang, men returen var Marco Streller over og åbnede fortjent ballet for hjemmeholdet.

Liverpool forsøgte at etablere et pres efter scoringen, og med en halv time igen var det tæt på at give pote. Mario Balotelli forsøgte sig med et frispark langt udefra, der dog blev blokeret af Basel-keeper Vaclik.

Kort efter fik Basel annulleret en scoring fra Marco Streller for offside, der endnu holdt englænderne med i opgøret. Liverpool forsøgte at presse på i slutfasen, hvor man dog ikke var skarpe nok.

FC Basel kunne juble over en 1-0 sejr på en aften, hvor Liverpool var et stykke fra topformen.