Elendigt forsvarsspil kostede Porto

FC Porto dominerede det meste af opgøret mod Zenit, men elendigt forsvarsspil kostede den portugisiske klub, der er i stor fare for ikke at gå videre fra gruppespillet.

På papiret var det ikke nogen nem kamp at spille for FC Porto, der onsdag aften gæstede Rusland og Zenit St. Petersborg i Champions League. Portugiserne startede ellers fornemt og var dominerende i første halvleg, hvor Lucho Gonzalez' hovedstød efter 23 minutters spil planmæssigt gav holdet føringen. Men så gik det helt galt for Porto.

Selv om holdet kom frem til flere gode muligheder, blev de ikke udnyttet, og da Zenit måtte udskifte holdets stjerne Danny, lignede det portugisisk sejr. Men nej. For sekunder efter udskiftningen snorksov målmand Helton og forsvarsspiller Alex Sandro, der begge kiggede på en bold, der løb gennem feltet. Det opdagede brasilianske Hulk, der nemt kunne tage bolden, drible uden om Helton og score til 1-1.

Målet chokerede Porto en smule. Selv om holdet stadig spillede pænt i anden halvleg, var det begrænset, hvad der førte til af chancer. I stedet viste holdet fortsat elendigt forsvarsspil. Som da Nicolas Otamendi efter 51 minutters spil havde armen alt for langt ude fra kroppen og stoppede bolden med armen. Målmand Helton spillede sig dog op, da han reddede Hulks svage forsøg fra 11-meter pletten.

I kampens slutfase satsede Porto, fordi holdet reelt skulle bruge de tre point. Det åbnede op i den anden ende, hvor Oleg Shatov spillede indskiftede Andrei Arshavin helt fri til afslutning 20 minutter før tid. Men russeren misbrugte muligheden.

Det sluttede derfor 1-1, og det kan Zenit bestemt var mest glad for. For holdet har nu fem point efter fire kampe, mens Porto har fire efter fire. Senere onsdag aften mødes Atletico Madrid og Austria Wien i Champions Leagues Gruppe H, og her kan Atletico Madrid med en sejr sikre sig avancement.

For Portos vedkommende betyder resultatet, at holdet skal vinde de to sidste kampe og håbe på, at Zenit ikke gør det samme. Porto er nemlig dårligere indbyrdes med Zenit, og det må forventes, at Zenit magter at slå det østriske hold.