Drømmestart ikke nok for FCM

FC Midtjylland kom hurtigt foran og var længe i overtal, men er trods 0-1 sejr over APOEL ude af Champions League.

FC Midtjylland var klart undertippede i forhold til videre avancement, da returopgøret mod APOEL ventede tirsdag aften. På Cypern fik det danske mandskab dog alle muligheder for at skabe sensationen, men trods pres og overtal i store perioder lykkedes det ikke trods 0-1 på tavlen.

De danske gæster fik dog en gylden start på opgøret. Et frispark blev slået ind fra venstre side i kampens andet minut, og i feltet kunne en helt fri Erik Sviatchenko heade FC Midtjylland foran. Scoringen fik hurtigt værterne fra APOEL frem, men trods flere gode indlæg fik danskerne ryddet flot op.

APOEL kom tæt på udligningen efter 17 minutters spil. Piatkowski fik for meget plads, og fra distancen hamrede han bolden centimeter forbi den fjerneste opstander. Med den advarsel kom FCM bedre med, og havde optræk til flere store chancer. Rundet 28 minutters spil fik midtjyderne endda en gylden chance.

Vinicius kom for sent i en tackling, der i første moment ikke så alvorlig ud. Dommeren gav dog direkte rødt, og dermed var gæsterne pludselig på sporet af en stor sensation. Scoret blev der dog ikke yderligere før pausen, selvom Pione Sisto i overtiden sparkede tæt forbi.

I anden halvleg skulle FC Midtjylland på jagt. Morten Duncan var hurtigt tæt på at nå frem til et indlæg, inden værterne skulle have haft rødt kort for anden gang fem minutter senere efter en svinestreg mod Petter Andersson. Dommeren så dog ikke hændelsen, og spillet kunne fortsætte.

Herfra blev kampen mere ond end køn, mens en heksekeddel af en kulisse var med til at bære APOEL langt. Pione Sisto kunne ærgre sig over en rigtig skidt anden halvleg, hvor et spark over mål var det bedste, midtjyderne havde før slutfasen.

Pione Sisto sparkede et lovende forsøg over, inden FCM kastede alt frem. Helt tæt på kom danskerne dog ikke i en hektisk afslutning, og må dermed konstatere, at APOEL er videre trods en aften, hvor mulighederne var til langt mere.