Vildt drama: Stuttgart snyder HSV

Hamburger SV var 20 minutter fra at overleve i Bundesligaen, men skal i playoff om en ny sæson. Freiburg og Paderborn rykker ned, mens Stuttgart redder sig.

Et usædvanligt drama var i vente, da Bundesligaen lørdag gik ind i sidste spillerunde. Seks hold kunne endnu rykke ned, og i sidste runde blev tilskuerne hverken skånet for drama i høj klasse, nerver og følelser siddende ude på tøjet. Her var det dog i sidste ende Stuttgart, Hertha Berlin og Hannover 96, der blev de store vindere.

I Hamburg var kravet en sejr for Hamburger SV, hvis chancen for en ny sæson skulle leve. Mod Schalke 04 leverede traditionsklubben dog en nervøs første halvleg, og først i anden halvleg satte man ind. Her blev hjemvendte Ivica Olic helt med en træffer kort inde i anden halvleg, inden Slobodan Rajkovic steg til vejrs og pandede et indlæg i nettet til 2-0.

Hamburger SV kæmpede bravt i resten af opgøret, hvor man var afhængige af rundens øvrige resultater. Her sendte Hannover hjemme Freiburg ud, men HSV skal en tur i playoff, da Stuttgart ude slog Paderborn med 1-2.

Netop resultatet i Paderborn betyder, at Paderborn rykker ud, mens Stuttgart akkurat klarer sig og kan glæde sig til en ny sæson. Srdjan Lakic bragte ellers Paderborn mod den syvende himmel med en træffer kort inde i kampen, men scoringer fra Daniel Didavi og Alexandu Maxim efter pausen sikrede Stuttgart sejr og en ny sæson. Der stod ellers længe 1-1 i kampen, og det var et resultat, der havde sendt begge hold ud, mens HSV havde reddet sig.

Hertha Berlin var næsten sikre på redning før lørdagens runde, men skulle bruge point for at sikre sig helt, Også her blev det dog spændende, da man ude tabte med 2-1 til Hoffenheim. Roberto Firmino bragte hjemmeholdet foran kort inde i kampen, inden Roy Beerens udlignede med 20 minutter tilbage. Roberto Firmino blev dog matchvinder med sin scoring ti minutter før tid.

Med nederlaget slutter Hertha Berlin fjerdesidst, og redder sig dermed akkurat.

Der var drama for alle pengene, da Hannover hjemme tog imod Freiburg. Taberen af denne kamp ville rykke ud, mens vinderen ville redde sig. Et drama som Hannover slap bedst fra, selvom det blev spændende helt til sidst. Miiko Albornoz bragte Hannover foran i første halvleg, inden Pavel Krmas med et selvmål kort før tid skabte vild jubel på lægterne.

Freiburg fik skabt et lille tryk i overtiden, da Nils Petersen reducerede, men tættere på redning kom klubben ikke. Dermed sluttede Bundesligaen som følger: