Hoffenheim bankede Hertha Berlin

Hertha Berlin var yderst gæstfrie, da Hoffenheim fik en 5-0-sejr med hjem.

På forhånd havde de fleste forventet sig et forholdsvis lige opgør, da Hertha Berlin søndag tog imod Hoffenheim i den bedste tyske række. Sådan blev det så langt fra, da gæsterne kunne rejse hjem med en storsejr på hele 5-0, der blev grundlagt i første halvleg, hvor de første tre scoringer faldt.

Gæstfriheden kom i den grad til skue, da Hoffenheim efter 23 minutter bragte sig foran med 1-0. Det var nemlig den amerikanske midterforsvarer Brooks, der fra nært hold sparkede bolden i eget net, efter et skarptslået indlæg fra venstresiden.

Herefter så Hoffenheim sig ikke tilbage. Således tog den bosniske en hovedrolle, da han inden pausen to gange udvidede føringen gennem straffespark.

I anden halvelg faldt scoringsfrekvensen en smule, men gæsterne var slet ikke færdige. Med et kvarter igen legede Hoffenheim sig igennem det tyndslidte Hertha-forsvar, inden Schipplock med indersiden kunne trille bolden i det tomme mål. Mens Rudy med seks minutter igen i lige så legende stil kunne slå sejren fast.

Med sejren har Hoffenheim på syvendepladsen i den grad europæisk fodbold indenfor rækkevidde, da man kun er et point efter Mönchengladbach på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League.