Gladbach-danskere med i smal sejr

Andreas Christensen var med fra start, da Borussia Mönchengladbach fik en smal sejr over Leverkusen i Bundesligapremieren. Jannik Vestergaard kom ind efter pausen, men havde det svært over for Karim Bellarabi.

Leverkusen manglede både Stefan Kießling og Javier Hernández, der sad ude med en brækket hånd efter at være væltet ned af en trappe. Andreas Christensen stod i stedet over for Leverkusens nyindkøbte Kevin Volland.

Kevin Volland var også den første, der havde et forsøg på mål. Efter et træk ind i banen prøvede han at lægge den over i det lange hjørne med inderside. Det gav dog ikke Yann Sommer de store problemer i målet.

Efter 20 minutter måtte Bernd Leno i Leverkusen målet for første gang vise sine færdigheder. Først en afslutning fra Raffael på kort hold, inden Oscar Wendt fulgte op og smækkede bolden lige i ansigtet af Leno, som heroisk kastede sig frem i bolden. Kampen var efterfølgende stoppet i nogle minutter, da Bernd Leno modtog behandling fra lægestaben.

Bellarabi viste ti minutter senere prøver på sit talent, da han med snævre driblinger mellem tre Gladbach-spillere fandt plads på kanten af feltet. Her forsøgte han sig med et placeret skud ved den fjerneste opstander, men Yann Sommer klarede den til hjørnespark.

Jonathan Tah var efter 40 minutter centimeter fra at gøre det til 0-1, da han header et perfekt sparket frispark på overliggeren. Den tidligere FCK-spiller Oscar Wendt var heldigvis for Gladbach hurtigt over returen og fik clearet.

André Hahn brændte en formidabel mulighed efter en fremragende kontra fra Gladbach. Lars Stindl kæmpedes sig igennem tre Leverkusen-spillere, inden de satte tre hurtige førstegangsafleveringer sammen, så Hahn stod alene midt for feltet. Bernd Leno kom dog hurtigt ud og fik endnu engang reddet med hovedet.

To minutter senere fik André Hahn dog gjort op for det igen. Efter en kæmpe forsvarsfejl fra Jonathan Tah, som snitter en lang bold videre i dybden, sparker Hahn den iskoldt ind i målet.

Efter pausen blev det danske fyrtårn Jannick Vestergaard sat på banen for Borussia Mönchengladbach, så både ham og Andreas Christensen var at finde i tremandsforsvaret.

Kort inde i anden halvleg kom Leverkusen i en god fire mod tre situation, men Kevin Kampl formåede ikke at udnytte det og tæskede i stedet bolden i sidenettet. Kort efter var Bellarabi nærgående efter en kontra, men heller ikke her blev det til en scoring.

Den stille start, der var på første halvleg, var helt modsat i starten af anden. Raffael var tæt på at overrumple Bernd Leno i målet med et frispark fra 35 meter, som kun lige blev pareret til hjørne.

Ti minutter før slutfløjtet er det tæt på, at Andreas Christensen scorer selvmål, men fænomenal redning fra Sommer holder bolden ude af målet. Bellarabi header den dog lynhurtigt på tværs af målet efter redningen, og der kommer debutanten Pohjanpalo og header den ind efter kun tre minutter på banen. Hele situationen opstår efter Bellarabi har leget kispus med Jannik Vestergaard.

Pohjanpalo var ikke den eneste indskifter, der hurtigt satte et indtryk på kampen. Thorgan Hazard var knap kommet på banen, inden han sendte Lars Stindl i dybden med en perfekt aflevering. Stindl gjorde det flotte forarbejde færdigt og scorede til slutresultatet 2-1 med en stensikker Jon Dahl-inderside.

De to Borussia Mönchengladbach danskere er begge med i Åge Hareides landsholdstrup.