Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (21. runde)

Der var så sandelig noget at skrive hjem om i denne runde. Vi snakker flere danskerscoringer og en straffesparksredning. Som altid har vi samlet det væsentlige, og vi kan godt love, at danskerstatus i denne uge er lidt ekstra positiv.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:
Det blev desværre ikke til noget danskermøde i denne omgang, da Gladbach tog imod RB Leipzig, fordi Yussuf Poulsen er skadet. Til gengæld blev vi velsignet med et danskermål. Det skulle dog vise sig at være mere eller mindre ubrugeligt. Det var nemlig Jannik Vestergaard, der scorede til 1-2, hvilket også blev stillingen, og derfor kunne Leipzig rejse glade hjem.

Både AC og Jannik Vestergaard spillede igen hele kampen for Gladbach. De var begge meget på bolden, Jannik Vestergaard faktisk så meget, at han kun blev overgået af Christoph Kramer. Jannik Vestergaard udmærkede sig også ved at vinde flest hovedstødsdueller af alle. Det var helt generelt Jannik Vestergaard, der var mest synlig i kampen, selvfølgelig også med tanke på, at han scorede Gladbachs enlige mål, og Gladbachs fans kårede ham efter kampen til bedste spiller på trods af, at han måske så lidt skidt ud ved Timo Werners mål. Andreas Christensen spillede bestemt ikke nogen dårlig kamp. Han spillede til gengæld bare heller ikke nogen decideret prangende kamp.

Gladbach fik ødelagt deres sejrsstime på tre kampe, men i næste runde får de mulighed for at starte en ny, når de møder Ingolstadt.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:
Frederik Sørensen er stille og roligt ved et etablere sig som en pokkers god spiller på Köln-holdet. Faktisk har han vist sig så uundværlig, at han har spillet alle(!) minutter i Bundesligaen indtil videre. Det bliver der dog lavet om på i næste runde, hvor han er tvunget til at sidde over, fordi han har fået sit femte gule kort og dermed en karantænedag.

I weekenden skulle han og Köln op mod Schalke 04. Schalke startede bedst og scorede i det andet minut. Köln fik dog udlignet, og kampen endte således 1-1. Frederik Sørensen leverede endnu en all round god præstation, hvor han gør sig lidt gældende på alle parametre uden at stikke voldsomt ud. Lige bortset fra antallet af clearinger. Han stod for ni clearinger, klart flest af alle i kampen. Efter 72 minutter fik han så det gule kort, der nu betyder, at han har karantæne i næste runde.

Med en sejr havde Köln spillet sig op på en af de til Europa adgangsgivende pladser, men det uafgjorte resultat betyder, at de fortsat befinder sig på syvendepladsen.

Kölns U17-hold var i aktion mod Gladbach U17 i weekenden, men det blev desværre ikke til spilletid til Nikolas Nartey.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:
Darmstadt har nu spillet tre kampe i Bundesligaen, siden Patrick Banggaard skiftede til klubben, og han har stadig ikke set skyggen af spilletid. I denne runde var han dog tættere på end i sidste. Han var nemlig igen at finde på bænken, som han også var det under det første opgør efter hans skifte. Mere end en tjans som ikke udnyttet indskifter kunne det ikke blive til, og derfor har vi fortsat til gode at berette om hans gøren og laden i ligaen.

Darmstadt kunne ellers godt have brugt en ekstra forsvarsspiller i deres kamp mod Hoffenheim, som de tabte 2-0. Resultatet betyder, at Darmstadt fortsat ligger sidst i ligaen, og at de nu har seks point op til Ingolstadt, der ligger lige over dem. Det bliver mildest talt en kæmpe opgave, hvis Banggaard skal hjælpe dette hold med at blive i Bundesligaen, men så længe der er en teoretisk mulighed, skal de selvfølgelig kæmpe med næb og kløer for den.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:
Det danskermøde vi ikke fik i kampen mellem Gladbach og RB Leipzig, fik vi til gengæld i kampen mellem Mainz og Werder Bremen. Her stod Jonas Lössl og Thomas Delaney over for hinanden, og desværre for Jonas Lössl, så blev Thomas Delaney den klare vinder af den duel. Ikke nok med at Werder Bremen vandt kampen 2-0; målet til 2-0 blev sat af ind af Thomas Delaney på et direkte frispark forbi Jonas Lössl.

Lössl spillede hele kampen for Mainz og leverede to redninger, men det var ikke nok til at redde et point til holdet.

Niki Zimling fik ingen spilletid for Mainz II i denne runde, nej han var end ikke i kampdagstruppen.

Situationen er den samme for Emil Berggreen, han nærmer sig fortsat sit længeventede comeback.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:
Kampen mellem Eintracht Frankfurt og Ingolstadt skulle vise sig at blive noget dramatisk og for Ingolstadts vedkommende succesfuld. Det var nemlig ikke til at se på resultatet, at Frankfurt inden runden lå på tredjepladsen og Ingolstadt på 17. pladsen. Frankfurt led endda deres første nederlag på hjemmebane i denne sæson med cifrene 0-2. At Ingolstadt kunne vinde denne kamp, hænger muligvis sammen med, at Frankfurt fik udvist David Abraham efter 34 minutter, men på dette tidspunkt var Ingolstadt allerede foran, så det er ikke være hele forklaringen. Ingolstadt fik også smidt Matthew Leckie ud i det 81. minut. På det tidspunkt var begge mål dog scoret i kampen.

I målet hos Ingolstadt var Martin Hansen, og han spillede en afgørende rolle i Ingolstadts sejr. I det 55. minut fik Frankfurt et straffespark, begået af Hansen selv, og mulighed for at udligne. Martin Hansen gjorde dog skaden god igen ved at redde Hasebes forsøg fra pletten sammen med fire andre forsøg i kampen, og således kunne han sætte sit navn på et imponerende clean sheet.

Ingolstadt ligger stadig næstsidst i ligaen, så de skal håbe, at de kan fortsætte deres sejrsstime, og at nogle af holdene over dem i tabellen mister point.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:
Under afsnittet om Mainz har vi berørt, at Thomas Delaney scorede det ene af de to mål i Werder Bremens sejr over Mainz. Vi skylder nok også at fortælle, at det var en ægte perle, da han på et frispark med venstrebenet krøllede den op i hjørnet uden chance for Lössl. Det er dog ikke alt, der er at sige om den kamp. Det var nemlig første gang, Werder Bremen vandt, mens Delaney har været på holdkortet. De fire forgående kampe, Delaney har deltaget i, har holdet tabt.

Desværre måtte Delaney forlade banen efter 54 minutter, fordi han blev skadet efter et sammenstød med Cordoba. Efterfølgende har det vist sig, at han har pådraget sig en hjernerystelse, og at han med al sandsynlighed er ude af Werders kommende kamp på fredag.

Det er super ærgerligt, at Delaney må holde pause, nu hvor han endelig har prøvet at vinde med Werder Bremen. Forhåbentlig for dem kan de fortsætte uden ham, så de kan redde sig endnu en sæson i den bedste fodboldrække i Tyskland.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:
Dortmund spillede lørdag mod Wolfsburg en kamp, som Dortmund dominerede. Det gav sig blandt andet til udtryk i det faktum, at Dortmund havde bolden i 62 % af tiden, men også på resultatet. Kampen vandt Dortmund 3-0.

Desværre var der ingen Emre Mor at spotte nogen steder. Han døjer nemlig med muskulære problemer, der også holdt ham ude af midtugens Champions League opgør. Hvor længe Mor er ukampdygtig, vides på nuværende tidspunkt ikke. Forhåbentlig kan han igen være klar til næste runde af Bundesligaen.

Jacob Bruun Larsen kom igen på scoringstavlen i weekenden, da han spillede for Dortmund U19 mod Bielefeld U19. Faktisk scorede han hele to gange i kampen, som Dortmund U19 vandt 3-0. Dermed er han hele fem scoringer foran nummer to på topscorerlisten i A-Junioren Bundesliga West.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:
Yussuf Poulsen måtte vi undvære i denne runde, da han desværre blev skadet i sidste runde mod HSV. Prognoserne siger, at han vil være ude i seks uger, så der er fortsat noget tid, til vi igen kan forvente at se den lynhurtige dansker.

I denne runde havde RB Leipzig dog ikke brug for ham. Som sagt vandt de 2-1 over Gladbach, og dermed halede de to point ind på Bayern, der kun formåede at spille uafgjort med Hertha BSC.

Noter fra 2. Bundesliga:
Videre til 2. Bundesliga, hvor flere danskere har været i aktion.

Union Berlin spillede søndag mod Karlsruher en kamp, de vandt 2-1. Både Jakob Busk og Kristian Pedersen spillede hele kampen for Union Berlin. De var ikke involveret i nogle af Unions mål, men Kristian Pedersen fik et gult kort.

Uffe Bech kunne ikke spille for sin klub Hannover 96, fordi han har fået en forstrækning i låret, der gør ham ukampdygtig. Hannover vandt 2-1 over Dynamo Dresden uden Bechs hjælp.

Christian Gytkjær startede på banen og spillede 70 minutter for 1860 München i deres kamp mod Nürnberg. Han kunne dog desværre ikke hjælpe sit hold med hverken mål eller assists.

bulibold.dk er Danmarks største side om tysk fodbold. Udover at opdaterer dig på danskerne leverer vi analyser, spiltips, podcasts og meget mere