Barcelona i Champions League-finalen efter hurtige udebanemål

Barcelonas fabelagtige offensiv baskede Bayern nok engang, hvor Neymar denne gang var i rollen som dobbelt målscorer. Bayern kan dog trøste sig med en 3-2-sejr i kampen - men ikke nok, da den første endte 3-0 til Barcelona.

Der ventede en stor mundfuld for Bayern München tirsdag aften mod Barcelona i Champions League-returkampen i semifinalen, hvor Barcelona i første kamp havde vundet med 3-0, hvilket betød at Bayern minimum skulle op og hente fire mål for at gå videre.

Det begyndte også godt for tyskerne, da Benatia kom højest i feltet. En situation hvor Barcelona-forsvarerne havde glemt at dække bagstolpen, hvor Benatia også headede bolden ind ved. Det blev dog kun til otte minutter med idéen om at fire mål var nok. Ved en hurtig pasning frem fra Messi til Suarez i feltet, der spillede den videre til Neymar lukkede nærmest kampen med en sikker scoring. Hans syvende kamp i træk med mål forresten.

Men Neymar var ikke færdig. Med samme opskrift som før fik Neymar bare 14 minutter senere serveret bolden foran Neuer i Bayern-målet, som ikke kunne gøre noget ved brasilianerens afslutning. Scoringer der må føles godt på den tyske målmand, som Neymar ikke fik muligheden for at spille mod i VM-semifinalen, som brasserne som bekendt tabte med historiske 1-7.

Neymars anden scoring i kampen betød at Bayern nu skulle score seks mål for at gå videre. Det var dog en opgave, som de tog til sig.

I anden halvleg blev det både til mål fra Lewandowski, der fintede sig fri lige foran feltet, og kunne score sikkert. Fra næsten somme afstand blev Thomas Müller spillet fri af Schweinsteiger, og så stod der 3-2 til sydtyskerne.

Dog aldrig tættere på. Det blev derfor ligesom sidste år til et spansk mareridt for Bayern München. Sidste år blev det til et samlet 0-5-nederlag til Real Madrid. Barcelona viste over de to kampe enorm disciplin og kynisme og havde en angrebstrio i Neymar-Messi-Suarez, som viste sig som noget af det flotteste angrebsspil i mange år.

Barcelona er dermed klar til finalen i Berlin 6. juni, hvor deres modstander bliver den samlede vinder af opgøret mellem Juventus og Real Madrid, hvor førstnævnte inden returkampen i Madrid er foran med 2-1.

Det er første gang i fire år, at Barcelona er i finalen i Champions League.