AaB lammetævede Hobro

Hobro fik ikke et ben til jorden på Energi Nord Arena, hvor AaB vandt 5-0. Nicklas Helenius scorede hattrick i første halvleg.

Inden aftenens kamp havde AaB stadig deres første sejr over Hobro til gode. Det blev der lavet om på fredag aften, da aalborgenserne med en flot præstation fik taget revanche over deres nordjyske lillebror.

På et solbeskinnet Energi Nord Arena tog AaB taktstokken fra kampens begyndelse. Det gav udbytte efter et kvarters spil, da Henrik Dalsgaard blev spillet fri i højre side af Hobro-feltet. Han lagde bolden på tværs til Nicklas Helenius, der for tredje kamp i streg scorede.

Hobro virkede sjældent uorganiserede og formåede på ingen måde at holde fast i kuglen. Syv minutter efter åbningsmålet udbyggede AaB føringen. Nicolaj Thomsen spillede Nicklas Helenius fri, han udplacerede let Jesper Rask og scorede sit og hjemmeholdets andet mål.

Efter 2-0-scoringen blomstrede udeholdet en smule op, men kort før pausen bankede AaB endnu to søm i Hobro-kisten. Først begik Mads Justesen et kluntet straffespark, så Nicklas Helenius kunne score sit hattrick. Og få øjeblikke efter behandlede Anders K. Jacobsen en flot diagonal-aflevering af Nicolaj Thomsen efter fortjeneste. 4-0 ved pausen.

Hobro-træner Jonas Dal reagerede i halvlegen ved at sætte Mikkel Thygesen på banen i stedet for Quincy Antipas, og ti minutter efter kom Mikkel Beckmann ind på bekostning af Martin Mikkelsen. Men lige lidt hjalp det for Hobro, der i anden halvleg var mere interesseret i at begrænse nederlaget end at jagte en reducering.

I stedet lukkede og slukkede AaB med en scoring til 5-0 kort før tid. Faktisk var det Hobros Mads Justesen, der sendte bolden i mål, men desværre for ham var det i eget net.

Resultatet betyder, at AaB nu er nummer fem i Superligaen, mens Hobro er nummer syv. Det er dog kun målscoreren, der adskiller de to hold.