Krise i Horsens: Nogle skal sælges, andre ned i løn
Illustration
1. division

Krise i Horsens: Nogle skal sælges, andre ned i løn

Økonomien i AC Horsens er så presset, at spillertruppen skal ned i løn, administrationen slankes og talentarbejdet nedlægges.

For to sæsoner siden rykkede AC Horsens ud af Superligaen, da klubben i sidste spillerunde tabte hjemme til Brøndby. I sidste sæson lykkedes det så ikke at vende tilbage til det bedste selskab i dansk fodbold, og da det mandag blev til et nederlag på 3-1 til Vejle Boldklub, virker oprykning også meget usandsynlig denne sæson.

Og det er ikke godt, for at sige det mildt. For AC Horsens har store økonomiske problemer.

I en pressemeddelelse forklarer klubben, at der må forventes en masse transferaktivitet i januar - og det er vel og mærke på afgangssiden. Samtidig skal de spillere, der tjener en høj løn, genforhandles, fordi de skal ned i løn.

Derudover nedlægges talentarbejdet, så fra den første januar er der ikke længere eliteungdomshold i AC Horsens. Det er et udtryk for, at der er store økonomiske problemer, for talentarbejde er med til at brødføde klubbens førstehold, ligesom det er den billigste måde at få gode spillere i truppen på.

Også administrationen skal slankes. Administrerende direktør Henrik Ravn fratræder sidst i februar, økonomichef Dorthe Seiger stopper ved årsskiftet, og hendes stilling genansættes ikke.

- Tilpasningerne sker nu for at sikre, at det er realistisk at skabe et nul-resultat i 2015, hvilket er nødvendigt for at sikre, at egenkapitalen forbliver positiv og likviditeten i 2015 og 2016 er tilstrækkelig. Med de anførte tilpasninger vil det være muligt at sikre en ansvarlig økonomisk udvikling i ACH.

- Det er med beklagelse, at ovennævnte tilpasninger gennemføres. Bestyrelse og direktion har siden foråret 2014 arbejdet intenst på at finde alternative løsninger. AC Horsens har et stort og aktivt sponsornetværk, men det har dog desværre ikke har været muligt at øge indtægterne i AC Horsens i tilstrækkelig grad til at undgå tilpasningerne, og det har heller ikke været muligt at tiltrække yderligere sponsorer i nødvendigt omfang. Således forventes i 2015 en omsætning i niveau 18-19 mio. kr., hvilket ved uændret aktivitetsniveau ville give et underskud før skat på samme niveau som forventes i 2014, nemlig minus 8-10 mio. kr., siger formand Ole Simonsen i pressemeddelelsen.

Også i sommer slankede AC Horsens administrationen, da der blev fyret seks medarbejdere.