Delaney og Santander grundlagde guldfesten i Parken
1. division

En fornem scoring af Morten Duncan Rasmussen var i det 66. minut tæt på at spolere FC Københavns guldfest søndag eftermiddag i Parken, men hjemmeholdet vendte kampen på hovedet med et kvarter igen.

På et solskinsbeskinnet Østerport tog FC København hjemme i Telia Parken i mod AGF. Vejret egnede sig i den grad til den guldfest, der efter kampen var lagt op til. Det eneste der manglede i forberedelserne var et godt resultat at slutte af på, men århusianerne var opsatte på revanche efter pokalfinale-nederlaget Kristi Himmelfartsdag, og det skulle derfor ikke blive en nem opgave for københavnerne.

Eller det skulle man tro. For havde FC København spillet op til deres bedste, så havde de ikke haft nogen problemer mod det meget sløje AGF-mandskab, men da hjemmeholdet selv var ganske sløje, var der ikke meget at spærre øjnene op for.

Det hele afspejlede sig ganske godt i det 11. minut, hvor en fatal fejl i AGF-forsvaret ledte til en stor Nicolai Jørgensen-chance, men ligeså dårligt forsvarsspil som AGF præsterede, ligeså dårlig en afslutning præstede den tekniske FCK'er.

Første halvlegs højdepunkt stod derfor tilbage som værende FCK-fansenes traditionelle badedyrstifo i det 13. minut, som var så ekstrem, at kampen var nødsaget til et spilstop og kampens stewards stod i badedyr til halsen.

I anden halvleg blev det ikke meget mere opløftende på trods af, at værternes spil dog blev en smule bedre. Et flot oplæg af Ludwig Augustinsson blev mødt af Federico Santander, der headede mod mål, men så sin afslutning reddet af Steffen Rasmussen.

Ud af det blå ændrede det hele sig dog. FC København var uopmærksomme på Jens Stage, der headede et clearet hjørnespark tilbage i boksen, hvor Morten Duncan på sædvanlig vis rev sig fri af forsvarsspillerne, og helt kynisk firsttimede sin afslutning op i nettaget på flot vis.

FC København kæmpede efterfølgende for at udligne Duncans flotte mål og skyde gang i guldfesten, som Duncan ellers så ud til at have aflyst. Det gav hurtigt pote. En af årets profiler, Thomas Delaney, fik sidste berøring på hjørnespark og med etn knaldhård afslutning få meter fra mål, udlignede han til 1-1.

Hjemmeholdet fortsatte presset på gæsternes mål og Nicolai Jørgensen, som generelt var en uheldig herre kampen igennem, måtte se Danny Amankwaa ramme stolpen efter et flot oplæg af offensivspilleren.

Men hvad gjorde det, da Thomas Delaneys kraftfulde hovedstød ikke blev clearet ordentlig af Steffen Rasmussen faldt ned for fødderne af Federico Santander, der bragte FC København på 2-1 med seks minutter igen.

Det formåede AGF ikke at komme tilbage fra, og dermed løb FC København med sejren og de tre points. På den måde kroner de deres flotte sæson med at sikre deres 71. point og dermed cementere deres førsteplads ni points foran SønderjyskE.

AGF slutter som nummer 10 - et point fra FC Nordsjælland og tre fra Viborg på ottendepladsen.