AGF stormer videre mod Superligaen: Seks point foran Lyngby
1. division

AGF ser sig ikke tilbage i øjeblikket og rykker nærmere mod oprykningen. Torsdag gik det udover HB Køge.

AGF kan vist godt begynde at bestille billetter til Parken, MCH Arena, Brøndby Stadion og hvad arenaerne ellers hedder i Superligaen. Det ligner nemlig et AGF-hold med ekspres-fart mod landets bedste række.

Det er nu blevet til 10 kampe i træk for AGF uden nederlag, og torsdag aften blev det til en sejr på 2-1 over HB Køge på udebane. Gennemgående var aarhusianerne i kontrol hele kampen, og sejren blev sat på plads i første halvleg.

Det første mål kom efter samarbejde i det opbyggende spil fra Kim Aabech og Stephan Petersen, hvor sidstnævnte huggede til bolden godt 22 meter ude, som gik direkte i netmaskerne uden chance for målmanden.

Kampens andet mål kom lige inden pausen. Her var det Jesper Lange, der kom frem til en mulighed fra en spids vinkel i højresiden, som blev reddet. Mate Vadsadze var hurtigt over riposten, tog et træk til højre og scorede. Det gav et knæk til HB Køge-spillerne, der først viste livstegn med fem minutter tilbage, da Brandao i en fantastisk individuel præstation snød hele AGF-forsvaret og scorede. Men tættere kom HB Køge ikke.

Udover AGF og HB Køge, så var Vendsyssel og Vejle også i kamp. Den endte 0-0, som betyder, at AGF tog et træk væk fra Vendsyssel, der er et af udfordrerne til oprykningen til Superligaen.

AGF er nu seks point foran Lyngby på tredjepladsen og ni foran Vendsyssel på fjerdepladsen. Dog har de selv seks op til Viborg, der med ni kampe tilbage ser ret Superliga-klar ud.