Nu styrer milliardærerne Superligaen
Alka Superliga
Generelle

Nu styrer milliardærerne Superligaen

Efter strukturforhandlingerne faldt sammen, ser fremtiden dyster ud for Superliga-klubbernes mulighed for at konkurrere i Europa. Chefredaktør på Tipsbladet Print, Troels Bager Thøgersen er klar med sin Leder.

Onsdag aften kollapsede forhandlingerne om en ny Superliga-struktur.
 
I døgnene op til forlød det, at de store klubber FC København, Brøndby IF og FC Midtjylland havde spillet ud med en 12 holds-liga og et slutspil i foråret, hvor top 6 og bund 6 mødtes tre gange indbyrdes.
Det har enten været udtryk for megen stor tro på eget produkt eller forhandlingstaktik for at presse de øvrige klubber til at acceptere 12 hold i stedet for 14.
 
Uanset motiverne lykkedes det ikke at finde en ny model, så nu må klubberne og Divisionsforeningen lytte på hånlatteren fra tribuner, sociale medier og redaktionslokaler over det manglende slutprodukt af det store, dyre arbejde med konsulentfirmaet Hypercube.
 
Det hjælper heller ikke, at det er forårets anden dårlige sag for klubberne efter det berygtede awaykort, og det er ikke det store udbytte, klubberne har fået af at blive herrer i eget hus i forholdet til DBU, der i dag blander sig udenom alle strategiske beslutninger i elite-klubfodbold.
 
Problemerne stikker dybere end en struktur, men det havde været en god anledning til at begynde forfra efter faldende tilskuertal i en sløj Superliga-sæson.
 
Nu skal klubberne finde en anden måde at skabe attraktive, konkurrencedygtige hold end via en ny Superliga, og jeg ser ikke nogen anden vej end at endnu mere bliver lagt i hænderne på de klubejere, der år efter år har finansieret klubberne.
 
Vi taler Jan Bech Andersen i Brøndby IF, Matthew Benham i FC Midtjylland og muligvis ejerkredsene i de store provinsbyer Odense og Århus, der skal finansiere de næste fester i
Superligaen, mens FCK's ejere stadig satser på Champions League med PS&E i ryggen.
 
Det var på ryggen af kapitaludvidelser og en rekordstor tv-aftale, Superligaen sidst spillede sig til to CL-kvalifikationspladser.
 
Klubberne får svært ved at købe sig til den status igen, fordi konkurrenterne ude i Europa har forbedret sig voldsomt de seneste fem år. At poste en masse millioner i nye profiler er ikke videre opfindsomt, men når Superliga-klubberne ikke kan blive enige om de første skridt mod en sundere liga, er der næppe anden vej frem.
 
Så må vi krydse fingre for, at rigmændene ikke finder noget mere interessant at bruge pengene til.