Leder: Kun nedrykningslotteriet kan redde Randers FC
Foto: Getty Images
Generelle

Leder: Kun nedrykningslotteriet kan redde Randers FC

Det ser godt nok svært ud for Randers FC oven på et hårdt efterår i Superligaen. En det mon igen med en tur ud af Superligaen?

Sikke en forskel, 24 måneder kan gøre.

Investorgruppen bag Tom Vernons Right To Dream-projekt var så tæt på en aftale med Randers FC, at den kronjyske klub meldte offentligt ud om forhandlingerne.

FCN-ejer Allan K. Pedersen endte i stedet som modtager af den britisk-amerikanske investorgruppes millioner, mens Randers FC trykkede på resetknappen og hyrede Michael Gravgaard som direktør for et nyt projekt, der skulle modernisere klubben og skubbe den op i Superligaens subtop.

I stedet har 2017 været én lang rutsjetur. 32 scoringer og 33 point i 34 Superliga-kampe er det sørgelige facit, og var det ikke for nedrykningskampene i maj, turde jeg godt dømme Randers FC nede i 1. division, så modløst holdet har virket.

Randers’ situation kan minde om Esbjergs for et år siden.

Man har en relativt dyr trup, som i Randers’ tilfælde er endnu sværere at sælge ud af end den i Esbjerg, og på grund af bundplaceringen mangler der adskillige millioner kroner i tv-penge, man havde budgetteret med.

Er cheftræneren den rette?

Kan man klare sig uden nye spillere?

Tager bestyrelsen noget af ansvaret på sig efter nedturen?

Randers FC var svineheldig med kun at tabe 0-4 hjemme til FC Midtjylland mandag aften. Hvis Randers er lige så usammenhængende og modløs i foråret, kan selv ikke fire nedrykningskampe med tilfældigheder og held i højsædet ikke redde hestene fra den anden tur i 1. division på syv år.